Cald si bine pe coasta Amalfi. Ep. 2. Positano

Prima statiune in care ne-am dus a fost Positano. Ca sa citez un clasic in viata, “la pomul laudat nici mere nu face” (Dorinel Munteanu, daca nu stiati – n.red.) In afara de coasta aia cu casele care se pravalesc in marea de azur nu este altceva de vazut. Arata spectaculos, nu zic nu, dar faci 2.560 de poze si te plictisesti dupa vreo 5 ore de uitat in gol. Tot in Positano mai gasesti fel si fel de chestii facute din lamai. Pe toata coasta este o traditie de a cultiva niste lamai uriase pe terasele sapate in munte. Este munca grea pentru ca trebuie adus pamant pe aceste terase, nu este ca la noi.

Si totusi, locuitorii din aceasta zona fac cum fac si cresc niste lamai cat pepenii, de te miri cum nu rup crengile. Sa revenim. Poti cumpara din Positano sapun, caramele, bomboane din lamaie, ceramica pictata cu lamai, sorturi cu lamai, lamai simple, gheata cu lamaie. Sa zicem ca Positano este un loc bun sa te trezesti dintr-o mahmureala pentru ca este inconjurat de lamai. Dupa cele 2.560 de poze facute, o apa de 7 euro bauta undeva sus de statea tot paradisul acesta la picioarele noastre, ne-am suit in SITA bus si am ajuns in Praiano. Alta poveste.

Din aceeasi serie (linkurile vor fi disponibile pe masura ce articolele sunt publicate):

Cald si bine pe coasta Amalfi. Ep. 1: Sfaturi de inceput
Cald si bine pe coasta Amalfi. Ep. 2: Positano
Cald si bine pe coasta Amalfi. Ep. 3: Praiano
Cald si bine pe coasta Amalfi. Ep. 4: Amalfi
Cald si bine pe coasta Amalfi. Ep. 5: Ravello

5 thoughts on “Cald si bine pe coasta Amalfi. Ep. 2. Positano”

  1. Pai bine Rox nu crezi ca ne ajung serialele TV? Acum mai am o grija: sa nu pierd continuarea povestii tale de calatorie. Sa stii ca pozele sunt tare frumoase. Citesc, privesc si ma intreb: cei de la carma primariei Constanta or fi fost prin Positano? Nu- mi doresc sa se apuce sa care pamant cu sacul si sa mai rasara un loc de casa pe malul marii dar asi vrea sa devina o prioritate pentru ei amenanjarea coastei pe unde coboram la plaja Modern . Ma si imaginez coborand scarile si rupand mere din pmi de pe margine…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *