Omu’ gospodar isi face iarna caruta si vara sanie asa ca mergand pe aceasta logica imbatabila inseamna ca a cam venit momentul sa va faceti planuri pentru concediul de vara. Exagerez putin, dar imi trebuia o mica introducere pentru a va povesti despre un loc care o sa va incalzeasca mai mult decat caloriferul: Coasta Amalfi.

Am ajuns aici vara aceasta. Ne-am luat o saptamana de concediu in care ne-am gandit noi ca o sa avem timp sa facem de toate, sa vedem si Napoli asa cum trebuie, sa facem si plaja, sa dormim, sa mergem si pe toata coasta Amalfi, sa cucerim lumea si sa instauram o noua ordine mondiala. Banuiesc ca ati citit articolul cu Napoli si ati vazut ca numai acolo este de stat o saptamana. Noi am stat doua zile, una am alergat prin Capri si in restul am fugit de colo colo incercand sa vedem cat mai multe din coasta Amalfi.

Cateva sfaturi de inceput pentru coasta Amalfi. Nu va luati masina. Costa mult, soseaua de coasta pe care veti merge este destul de periculoasa si foarte aglomerata vara, nu aveti unde sa parcati masina si daca gasiti locuri de parcare costa cam 4 euro pe ora. Deci, nu. Va deplasati tare usor cu autobuzele SITA care merg peste tot si cu ferry-urile care “inoata” intre statiuni.

Citește și:  Sicilia cea infricosatoare. Partea a III-a

Noi am stat in Salerno pentru ca era mai ieftin dar si pentru ca este tare bine legat de cam tot ce este de vazut pe coasta. Daca vreti sa stati numai pe Coasta Amalfi incercati o statiune mai centrala, dar daca vreti si Napoli si Capri si mai stiu eu ce uitati-va dupa un loc bine legat de obiectivele voastre.

5 comentarii

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.