Ce se-ntîmpla cand incerci sa faci pe eroul cu o punga de pufarini

În fiecare zi  se-ntîmplă să te enervezi din tot felul de motive. De la ce riduri observi pe faţă dimineaţa pînă la cum se adună dejecţiile de porumbei pe maşina ta pe care oricum n-o conduci tu. Cînd crezi că e destul, iţi dai seama că eşti de fapt un imbecil să crezi asta. Niciodată “destul” nu ţi se aplică, tocmai pentru că tu crezi că aşa ar trebui. Un fel de ironie a fiinţării ăsteia. După ce-ai trecut toată ziua prin tot felul de emoţii, te-ai dat cu capul de pereţi în […]

Biodietoducanoorganicoperfetto

Sunt inconjurat de bio, dieto, ducano, organico. Sunt cuvinte care ma apasa pe creier si am impresia cand ma uit la reclame ca deja sufar de acele “efecte secundare” si mai am putin si termin de tastat pe telefonul numarul doctorului de familie.

Am impresia ca am trait de 16.293.600 minute (sau 271.560 de ore sau 11.315 zile) degeaba sau mai degraba intr-o nebuloasa fara de sfarsit si cateva secunde de reclama ar trebui sa ma faca sa fiu biodietoducanoorganicoperfetto.

Am auzit zilele trecute ca pestele este cel mai toxic aliment inventat vreodata […]

Harbin, curat murdar

Tin minte ca inca de acum cativa ani tot imi spuneau niste colege de la munca de un restaurant Harbin, cu specific chinezesc, din zona Piata Muncii. Pe atunci eu stateam in Militari, deci cam intr-un alt oras fata de Piata Muncii, asa ca am retinut numele Harbin, dar nu am ajuns pe acolo. Intre timp, viata a fost ingaduitoare cu mine si m-a lasat sa ma mut prin zona Piata Muncii asa ca am ajuns saptamana trecuta si in Harbin. In mod cert nu voi mai reveni acolo.

Restaurantul este undeva […]

Trattoria Verdi, Piata Alba Iulia

Trattoria Verdi este destul de greu de gasit, dar odata ajunsi acolo nu o sa regretati alegerea facuta. Restaurantul este pe strada Popa Nan, numarul 140, zona Alba Iulia. Alba Iulia din Bucuresti, sa nu avem suprize. Se pare ca in ultima vreme tot am ajuns prin zona asta, pentru ca acum cateva zile va povesteam si despre restaurantul El Bacha amplasat tot pe acolo. Revenind la Trattoria Verdi, daca mergeti cu masina  trebuie sa stiti ca locurile de parcare se gasesc mai greu fiind o zona de case.

Trattoria inseamna restaurant […]

El Bacha din Alba Iulia, restaurantul care nu trebuie judecat la prima vedere

Restaurantul El Bacha, care in ciuda titlului “derutant” se afla in Bucuresti, in rondul din Piata Alba Iulia, trebuie incercat macar o data. Daca va place mancarea libaneza cu atat mai mult, daca nu ati incercat mancarea libaneza, de acum inainte sigur o sa va placa si daca nu va place, cumva, cumva o sa vedeti ca va veti converti incet la ea.

Nu dati inapoi cand intrati. El Bacha este un kitsch impresionant. De la florile de plastic care nu stiu cum inca mai rezista pe lumea asta pentru ca nu […]

Kusadasi, primul pas in afara Romaniei

Kusadasi a fost prima mea iesire in strainatate. Tin minte ca eram in generala si ca orice copil eram inrolat, fara voia mea, intr-un grup de dansuri populare. Penibilul fiind dezvaluit va mai spun ca printr-a cincea, cred, diriga ne-a dus in Kusadasi. A fost o porcarie. Am stat la o familie, am mancat niste chestii oribile, ne-am plimbat prin oras putin, am fost la stadion, am dansat ultimii asa ca nu mai era nimeni acolo, si la plecare mi-am luat suvenirul suprem: un jurnal roz, parfumat, cu lacatel. Da, magic!

In […]

Bal la Viena

Viena nu este numai un oras al muzicii si al artei. Este si orasul balurilor. Din ultima zi a anului, timp de sase luni, Viena devine capitala dansului.

Ideea de a participa la unul din balurile Vienei mi s-a parut cu totul deosebita. Credeam ca numai cei din inalta societate au acest privilegiu. Adevarul este insa cu totul altul. In urma cu doua secole balurile erau rezervate intr-adevar doar celor bogati. La curtea Vienei ele au luat nastere in timpul imparatesei Maria Tereza. In […]

Istanbul cel neimblanzit

Istanbul nu este un oras, este o tara. Istanbul nu are o credinta, ci are 1.500 de moschei, sute de biserici ortodoxe, zeci de sinagogi. Pe tine te transfoma insa intr-un fanatic pentru ca indiferent de “doza” de Istanbul administrata, dependenta de aceasta nebunie de oras se instaleaza de la prima incercare.

Va dau exemplul meu. Prima data cand am ajuns in Istanbul a fost intr-o escala de sase ore pe care am facut-o la un zbor intre Kazahstan si Romania. Mi s-a parut ca am inteles ceva din oras. Acum un […]