Traseu de weekend: Gura Diham – Cabana Diham – Malaiesti si retur

Cand nici nu se terminase bine primavara mi-am cumparat o pereche de bocanci de munte cu gandul clar de a face mai multe iesiri in 2013. In weekendul de Rusalii i-am incercat prima data in Bucegi pe traseul Gura Diham – Cabana Diham – Cabana Malaiesti si retur. Totul in 3 zile.

Ziua 1 – Vineri

Am plecat vineri dimineata pe la 6:30 din Bucuresti pentru a evita aglomeratia si in circa 2 ore eram la Mega Image-ul din Busteni cumparand apa si dulciuri pentru urcus. Odata aprovizionati ne-am luat talpasita spre Gura […]

Tripadvisor – mai bine bine fiecare cu teapa lui

Mai de fiecare data cand pleci pe undeva, ai grija sa citesti tot ce este pe net inainte, sa-ti iei un ghid daca este cazul si inevitabil sa dai cateva click-uri pe Tripadvisor. Si nu este nimic de condamnat in tot ritualul acesta pentru ca putini dintre noi isi pot permite sa revina intr-un loc ori de cate ori isi doresc astfel incat sa nu aiba presiunea timpului tot timpul cu ei in rucsac. Este insa o problema…sau mai multe.

Cand am fost in Florenta (puteti citi aici, aici si aici) ne-am […]

“Best jobs in the world” si-a ales castigatorii. Cine sunt cei 6 norocosi?

Australia a anuntat azi castigatorii concursului “Best jobs in the world”, un instrument bine gandit de promovare nationala, care anul acesta a atras 330.000 de participanti din 196 de tari. O frantuzoaica, un irlandez, un canadian, un brazilian, un englez si un american vor castiga 100.000 de dolari facand timp de sase luni chestiile pe care noi doar le visam in timp ce stam in fata biroului la munca.

“Sa fiu al naibii”, a spus Rich Keam, englezul care preluat pozitia de taste master pentru urmatoarele sase luni, functie care-i va permite […]

Traseu de weekend: 7 Scari, Piatra Mare si Predeal

E pacat de zilele astea multe libere care vin cu viteza spre noi sa nu facem ceva bun cu ele. Noi va spunem cateva cuvinte: Bucureti-Ploiesti-Sinaia-Busteni-Predeal-Timisul de Sus-Timisul de Jos-Cabana Dambul Morii-banda galbena-Canionul 7 Scari-Cabana Piatra Mare-somn-Varful Piatra Mare -Poiana Stanei din Pietricica-Cioplea-Predeal. In si mai putine cuvinte, un traseu de doua zile, destul de dificil, dar care va lecuieste de toata caldura asta lipicioasa din Bucuresti si care va lasa mintea sa se odihneasca in timp ce trupul este cuprins de oboseala aia placuta de efort fizic.

Una dintre cele mai […]

Laguna verde sau Delta la 15 kilometri de Bucuresti

In ceea ce priveste Delta, clar nu exista imitatii care sa se ridice la inaltimea originalului, dar pentru cei deschisi la alternative si cu prea putin timp la dispozitie exista o solutie buna la 15 kilometri de Bucuresti. Daca-i adaugati imaginatiei voastre un bors fierbinte de crap, strasnic aromat si acrit, cu o mamaliguta aurie si un mujdei cat pentru o zi de singuratate, atunci chiar v-ati creat un coltisor de Delta, numai ca se numeste un pic altfel si anume Laguna Verde din Balotesti.

Nu ridicati plini de indoieli din sprancene, […]

Pleci azi in vacanta in Egipt? Vezi ca-i greva!

Astazi, 5 iunie 2013, mai multi angajati ai punctelor vamale din aeroporturi si porturi din Egipt vor fi in greva. In acest sens Ministerul Afacerilor Externe din Romania atentioneaza romanii care planuiesc o calatorie spre Egipt sa reconfirme orarul calatoriei cu firma de transport aeriana sau navala.

Autoritatile vamale locale au anuntat declansarea unei greve in data de 5 iunie 2013. Greva va avea loc pe aeroporturile internationale din Cairo, alexandria, Luxor, assiut si sohag, precum si in porturile egiptene safaga, Nuweiba si Hurghada, se arata intr-un comunicat de presa al MaE.

Angajatii […]