Stiti ca era o vreme cand femeile se uitau la fotbal? Nu pentru ca ar fi inteles deodata ce este „opstaitul”  sau care este diferenta dintre un fundas si un aparator, ci pentru ca sportul rege era populat de zei precum Maldini, Seedorf sau Beckham. Noroc ca a mai ramas Pirlo ca altfel Olimpul era gol. Acum ca aceasta placere vinovata a disparut, intrebarea care se ridica pentru regnul masculin este urmatoarea: cum pot eu sa ma duc sa ma uit la un meci, dar sa n-o las pe ea acasa pentru ca apoi urmeaza replicile acelea amare de genul „nu te gandesti la mine, mereu faci asa, eu acum ce sa fac?” si asa mai departe. Raspunsul este aproape si se numeste Stadio, pe Ion Campineanu, nr. 11.

Stiu, stiu ca ati mai fost acolo, dar de ceva vreme locul s-a remodelat iar cu tusa de inspiratie adusa de Radu Calin si Sebastian Mindroiu (Studio PickTwo) putem spune ca Stadio a trecut printr-un facelift spectaculos. I-am trecut si eu pragul candva si nu m-as mai fi intors pentru nimic in lume, dar acum Stadio arata tare vesel, cu scaune colorate si diferite, cu o lumina calda si placuta, cu muzica frumoasa, cu ecrane mari pe care se pot vedea si meciuri, dar si stiri BBC. Dar mi-as permite sa spun ca nu acesta este punctul forte al restaurantului, ci mancarea. S-o luam cu inceputul.

Sursa: Stadio

Aici se fac niste bruschette de nici la mama lor acasa nu am gasit asa de bune. Bruschette zdravene si mari, nu felii de paine amarate, mici si tari de-ti sfredelesc in cerul gurii ca un tarnacop. Deci bruschetta Stadio este o bagheta imensa pe care stau gramada indesate fel si fel de verdeturi, mozzarella, parmezan, prosciutto si alte mirodenii de mananci si uiti sa te mai saturi. Toata frumusetea vine pe un fund de lemn, gata taiata, asa ca nu-ti ramane altceva de facut decat s-o incoltesti cu spor. Tot delirul costa 22 de lei si nu regreti nicio calorie.

Citește și:  Targ de dulciuri la Hanul lui Manuc

Pizza este o alta poveste de dragoste intre bucate si consumatori. Tot pe un fund de lemn vine si aluatul caldut si bine crescut, pe care stau felii de prosciutto, rucola, rosioare, mozzarella. Ma rog, alegeti voi combinatia castigatoare pentru ca oricum nu aveti cum sa iesiti in pierdere. O pizza costa intre 23 si 28 de lei, dar bunatatea merita fiecare banut.

Daca vrem sa depasim zona italiana, putem sa ne lovim cu toate papilele gustative de un Stadio Burger obscen de mare care vine acompaniat de niste cartofi prajiti, cartofi pe bune, nu chestii congelate, tot pe deja celebrul fund de lemn.

Sursa: Stadio

In cazul in care carnea si povestile italiene nu va fac cu ochiul, la Stadio mai gasiti si salate infoiate si ciorbite si mai de toate in cateva cuvinte.

Locul este aerisit pentru ca Stadio este asezat in interiorul unei cladiri de birouri asa ca este destul spatiu in care sa se imprastie fumul prietenilor viciosi. Singurul lucru la care ar mai avea ceva de lucrat este servirea, in sensul ca angajatii se misca destul de incet. La mancare inteleg si aproape apreciez, dar la bauturi nu inteleg de ce exista aceasta asteptare.

In fine. Ideea cu fotbalul este urmatoarea. Este un loc in care pot sa stau cuminte, fara probleme, chiar daca ma uit la un meci unde nu joaca nimeni bine si cand zic nimeni bine nu ma refer la tehnica. Aproape ca imi regasesc o pasiune palida pentru fotbal cand in fata mea se desfasoara indecent o pizza buna si un pahar cu vin rosu. Sec.

3 comentarii

Reply

A fost o vreme cand fotbalul era sport – rege si pentru femei.. Acum ma uit la fotbal, pret de 5 minute, daca joaca Banel Nicolita. Am ramas cu o dilema: nu stiu daca el fuge dupa minge si nu o prinde sau mingea fuge de el… clar este ca alearga tot timpul..

Reply

Merg destul de rar in restaurante dar atunci cand merg elementul hotarator este confortul oferit de scaun si nu culoarea lui..

Reply

Fara suparare, m-am saturat sa intru pe logout si sa nu am surprize, surprize… pentru mine a devenit momentul de „buna seara copii”, deschid, citesc, ma bucur, visez, comentez si apoi dorm linistita. Ce zici ? Eu cred ca trebuie sa te apuci de treaba..

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.