V-am mai spus o data ca merita sa mergeti in Londra, dar daca nu ne-ati ascultat, revenim. Scurt si la obiect de aceasta data.

Deci, dupa ce ati luat la pas orasul si ati fost pe Oxford Street, la Tate Galery, la British Museum, la Big Ben, in Hyde Park, la Picadilly, v-ati plimbat cu autobuzul dublu etajat, ar mai fi cateva chestii pe care trebuie neaparat sa le bifati.

 

Avem asa:

1. Notting Hill si Portobello Road. Locul nu este departe de centru si ajungeti usor, fie cu autobuzul, fie cu metroul. De ce sa mergeti aici? Pentru ca zona este ca un curcubeu imobiliar la propriu, pentru ca nicaieri pe unde am fost pana acum nu am vazut case atat de pestrite, aranjate una langa alta ca niste bomboane colorate pe un tort fabulos. Pentru ca aici gasesti vintage-uri de unde poti sa-ti iei haine Dior si pantofi de lux la cateva zeci de lire, daca ai noroc, pentru ca in weekend-uri este o piata imensa, pentru ca sunt magazine de suveniruri cum nu gasesti in alta parte. Pentru ca este aglomerat, pentru ca sunt case de milioane de lire in interiorul carora poti sa spionezi lejer. Nimanui nu-i pasa de ce este afara cand este protejat de un scut de confort greu de imaginat.

 

2. Camden Town. De aici se spune ca a pornit miscarea punk si tot pe aici a trait Amy Winehouse asa ca va puteti da seama de unii singuri ca vorbim de o zona foarte creativa. Se ajunge tot cu metroul iar locul nu este departe de centru. Casele sunt la fel de colorate precum cele de pe Portobello Street, dar vin cu ceva in plus. Veti vedea avioane agatate pe pereti, tenisi suspendati, scaune lipite, statui pe ziduri, inscrisuri, graffiti, lume multa si pestrita, tineri tatuati, cu creste, cu cercei in fata, imbracati  departe de zona ta de confort vestimentar. Nu-i nimic. Daca va vin idei sunt o gramada de locuri unde va puteti face un tatuaj. Locul este socant prin diversitate. Am intrat in primul magazin care mi-a iesit in cale si am ramas acolo jumatate de ora razand la toate nebuniile pe care le aveau de vanzare. O sa vi se intample si voua. Mergeti pe strada principala si inevitabil veti ajunge intr-o piata zamislita in pantecele unor vechi grajduri. Este un labirint al comertului cu influente globale. Daca te apuca foamea, tot prin zona este o piata unde se gateste live mancare egipteana, indiana, marocana, turceasca, spaniola. M-am mirat ca nu am vazut si niste sarmale pentru ca sincer doar ele cred ca mai lipseau de acolo.

Citește și:  It’s London, baby!

 

3. Canary Warf. Poate ca ar fi bine sa mergeti in Camden si in Canary Warf in aceeasi zi. Pe cat de socant prin diversitate este Camden, pe atat de uimitoare este „uniforma” Canary Warf. Acesta este centrul financiar al Londrei. Cladirile sunt pana la cer. Otel, sticla, beton. In interiorul lor stau musuroaie de furnici umane, costumate de taioare negre, cu smartphone-uri si laptop-uri. Este un univers in sine cu propria statie de metrou, cu hectare de mall-uri subterane, cu sute de locuri unde sa mananci, cu pub-uri unde sa bei berea cea de toate zilele dupa ce s-a sunat de iesire. Totul este la fel, dar merita sa faceti un drum. Veti vedea ca din metrou se iese prin niste gauri taiate in niste pereti de plastic transparent. O prietena mi-a spus ca instalarea acelor pereti s-a intamplat dupa 2009 cand multi dintre zeii din Olimpul financiar londonez au ajuns sa fie doar niste nimeni, motiv pentru care unii alegeau sa-si ia viata aruncandu-se la metrou.

4. Soho si Cartierul Chinezesc. In cazul in care v-am deprimat putin cu povestea de mai sus, leac gasiti rapid in Soho si in Cartierul Chinezesc. Trebuie sa mancati macar o data intr-un restaurant chinezesc cat sunteti in Londra, serviti de chelneri chinezi cu preparate facute de bucatari chinezi. Noi ne-am luat un sfert de rata care a venit impreuna cu niste lipii mici si albicioase din orez. Pe langa ele au mai poposit niste legume asa ca le-am unit pe toate, cu putin sos de soia si am facut niste shaorme mici si piscacioase de innebuneai de placere. Mi-am mai luat o supa dulce-acrisoara care era si ea picanta, dar buna de-ti incalzea sufletul. Nu am rezistat si am mai luat si noodles cu vita. Cam dulcegi in opinia mea, dar chiar si asa nu au rezistat mult in farfurie. Normal totul a fost racorit cu o bere Tiger. Dupa masa mergeti la unul dintre pub-urile din Soho, luati-va o alta bere si stati afara. Aveti locuri de cinste la unul dintre cele mai misto spectacole umane din lume.

Bucurati-va de Londra!

Mai cititi despre Londra si aici.

13 comentarii

Reply

in fiecare joi, in Camden Town gasesti si mancare romaneasca- Mititeii de Transilvania, o ghereta flancata de burgerii din strut si cei din cangur:))

Reply

primul meu contact cu camden a fost circiuma The end of the world unde am ascultat o muzica excelenta. berea era la fel.

Reply

Te rog sa faci o mica revenire si sa postezi poze din Canary Warf. De ce sa lipseasca luxul?

Reply

Nu am poze de acolo. Aparatul meu foto nu este chiar de lux asa ca nu-mi ies pozele noaptea. Iar eu noaptea am ajuns acolo. Data viitoare!

Reply

Splendide imaginile din Notting Hill si Portobello Road. Diversitatea culorilor elimina monotonia si te ajuta, atunci cand vii de la o berica, sa nu-ti gresesti casa..

Reply

Fa ce ne recomanzi: mergi din nou la Londra, chiar daca abia te-ai intors, si de data aceasta ia, cu imprumut, un aparat foto performant care sa te ajute sa faci poze la inaltime… iar noi, calatorii – cititori, sa avem ce admira… sau mai bine trimite-i o scrisoare lui Mos Craciun..!

Reply

N-are bani Mosu de asa cadouri :). Imi pun sperantele in succesul http://www.logout.ro

Reply

te-am ascultat si am recitit „It’s London, baby!” prima parte. A meritat… astept partea 3 -a. Sunt convinsa ca mai sunt multe, multe lucruri de vazut in Londra.

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.