In Cotroceni

Ziua Cartierului Cotroceni sau cum poti sa afli mai multe despre Bucurestiul frumos

Pentru mine, un biet om care-si duce traiul intr-o sarmana garsoniera din umilul Pantelimon, cartierul Cotroceni este la fel de aspirational ca dezvoltarea infrastructurii pentru Romania.

Sambata, pe 24 iunie, vom avea insa cu totii sansa de a deveni o mica parte din Cotroceni in cadrul unui eveniment care-si propune sa celebreze tocmai unicitatea acestei zone, dar si sa traga un semnal de alarma despre modul in care frumusetea cartierului bucurestean este afectata prin dezvoltarile haotice din ultimii ani.

“Asociatia Incotroceni – Oameni, Idei, Povesti, in parteneriat cu Primaria Sectorului 5, va organiza pe 24 iunie 2017 in Parcul Romniceanu a treia editie a Zilei Cartierului Cotroceni, eveniment ce are ca obiectiv principal activarea comunitatii. Ne propunem ca pentru o zi sa-i dam acestui loc emblematic o noua identitate prin ateliere de cultura urbanistica, composting, bricolaj, sporturi de strada, concerte, proiectii de film”, spun organizatorii evenimentului.

Astfel, pe 24 iunie, toata lumea este invitata de la ora 10:00 sa participe la atelierele si dezbaterile propuse de organizatori.
De exemplu, cine vrea, cine doreste si pofteste poate invata cum se face un adapost pentru pasari, acesti mici locuitori ai cartierului, in cadrul atelierului practic Casa de pasari Incotroceni.

“Adultii vor putea de la ora 10.00 sa invete cum pot utiliza inteligent si practic resturile menajere din gospodarii in cadrul Atelierului de composting. Partenerii nostri de la Wolfhouse Productions vor prezenta de la 10.00 – 12.00 proiectul Debarcaderul de la Opera (castigator al concursului Urbaniada creat de ING Bank Romania si dezvoltat împreuna cu The Institute) si vor face o consultare publica in legatura cu tipul de evenimente comunitare pe care cetatenii din Cotroceni le doresc sa fie organizate în acel spatiu.”

Citește și:  Cum poate ajunge oricine pe scena mare a TNB

In cadrul evenimentului vor fi organizate doua tururi ale jocului urban de tip competitie Vanatoarea de comori arhitecturale, de la 10:00 – 13.00, respectiv de la 17:30 – 19.30 , timp în care, contra-cronometru, echipele vor trebui sa gaseasca cat mai multe indicii si sa acumuleze cat mai multe puncte.

“Cartierul Cotroceni (Zona protejata nr. 45) se dezvolta haotic, patrimoniul arhitectonic existent avand de suferit atat din cauza procesului anevoios de obtinere a autorizatiilor, cat si pe fondul lipsei de informare a locuitorilor. In cadrul atelierului Casa Incotroceni (17.00 -18:00) vom initia o dezbatere publica despre aceste probleme curente si vom prezenta si distribui o brosura în care vor fi descrise tipurile de case din cartier, cu tehnici de intretinere adecvate. Scopul atelierului este sa initiem un dialog pentru a pastra si valorifica patrimoniul cultural si arhitectural al cartierului, prin implicarea activa si creativa a locuitorilor, dar si a autoritatilor competente. Pe seara, multipremiata pianista din cartier, Irina Sanziana Arnautu, va sustine un Recital de pian, fiind urmata de prietenii din Cotroceni de la trupa ZUM si de cei de la trupa de rock alternativ Barter (19.30 – 20.30). Pe final de zi, OneWorld Romania si UrbanEye Film Festival ne vor aduce cateva filme documentare cu tematica comunitara.”

Citește și:  Taverna Racilor Fish Market, s-o putea si mai bine, dar nu a fost rau

Gasiti programul complet al evenimentului aici si poate dati like si la pagina aceasta https://www.facebook.com/incotroceni.

Ne intalnim sambata, pe 24 iunie, sa vedem exact incotro se indreapta Cotroceniul 🙂

Articole pe acelasi subiect:

UPDATE (14.04.2018): România neîmblânzită, poate c... Salut, pentru că am primit câteva informații, facem un UPDATE la articolul publicat inițial pe care oricum îl găsiți mai jos. În urma unei c...
Alt Shift sau Shift Pub, ca sunt confuz? Mereu am confundat Alt Shift cu Shift Pub de langa Piata Lahovari. Cand imi ziceau prietenii ca se duc la Alt Shift, eu le raspundeam ceva de genul: "...
Taverna Racilor Fish Market, s-o putea si mai bine... Taverna Racilor Fish Market are niste recenzii foarte putin magulitoare. Am incercat si eu sa vad care este treaba si nu pot sa zic ca m-a frapat ceva...

2 thoughts on “Ziua Cartierului Cotroceni sau cum poti sa afli mai multe despre Bucurestiul frumos”

  1. Multumesc. Daca aș locui in Bucuresti nu aș rata nici un program. Astept sa citesc despre cum a fost😄. Cand voi veni la Buc. sa ma duci la plimbare prin Cotroceni, te roog..

  2. Sper ca a fost frumos si mai ales interesant. Astept sa citesc..! Cu prima ocazie, impreuna, ne vom plimba prin cartierul Cotroceni:). Stiu ca vei fi un ghid tare buuun..!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.