Amplasamentul turistic de schi „Vidra Transalpina” Voineasa din judeţul Vâlcea, inceput în septembrie 2011 şi finalizat în proporţie de 92% în primăvara acestui an, este pe cale de a fi lăsat în paragină, ca în cazul staţiunii montane Vidra, aflată tot în judeţul Vâlcea. Cauza o reprezintă insolvenţa firmei SC Acomin SA, compania care s-a ocupat de demersul lucrărilor, luptele politice şi indiferenţa, potrivit unui articol publicat de Curierul de Ramnic la inceputul acestei saptamani. Potrivit Business Magazin, care preia un mesaj postat pe Facebook, din cauza dezinteresului manifestat de Ministerul Turismului şi Guvernul României pentru turismul montan, investiţiile în Domeniul Schiabil Transalpina sunt blocate si partia nu va putea fi redeschisa in iarna

Daca stirea este adevarata, riscam sa pierdem si unul dintre putinele exemple ca se poate face turism de toata frumusetea in Romania, nu numai pe meleaguri straine.

Potrivit Curierului de Ramnic, principala problemă este că au fost investiţi 34 de milioane de euro, iar dezvoltatorul proiectului, Acomin Deva, doreşte să recupereze o parte din bani, pe care primăria Voineasa nu i-a mai restituit. Pe de altă parte nici guvernul nu a mai continuat finanţarea proiectului, iar ministrul delegat al turismului şi Mediului de Afaceri, Maria Grapini, a declarat pentru Ziarul de Valcea ca ar vrea sa sprijine proiectul, dar ca acest lucru este conditionat de alocarile de la bugetul de stat. Multumim!

Citește și:  Venetia, dupa zece ani

Cei care nu ati ajuns pana acum acolo, luati si cititi ce era asa de minunat la Transalpina Ski Resort chiar aici: Transalpina Ski Resort, in sfarsit o alternativa la Valea Prahovei.

2 comentarii

Reply

Saptamana trecuta, vineri, 30 aug., am mers la Voineasa unde urma sa ma intalnesc pentru a nu stiu cata oara cu fostii colegi de grupa de la facultate (un obicei frumos, ne vedem anual) Pe drum, in masina, am auzit la radio apelul unei organizatii din Valcea de a participa la o manifestatie „lantul uman” pentru salvarea partiilor de schii Transalpina ce urma sa aiba loc sambata la punctul de plecare . Nu am mers dar as vrea sa stiu daca a avut audienta si daca s-a trezit din somnul de frumusete d-na ministru Grapini. Daca nu cred ca ai avut dreptate 100 % cand ai afirmat” Ei bine, investitia a fost demarata de Udrea asa ca mai bine sa zaca intr-un semianonimat mediatic decat s-o promovam in manadatul USL-ist.” Sper sa existe in Romania un om iubitor de natura si posesor de „lovele” care sa investeasca dif. de 8% si sa salveze acest frumos proiect.

Reply

Ma intreb, tot mai des, cu tristete : cine si cum a reusit sa stearga din mintea astora ajunsi la guvernare promisiunile facute in campania electorala? Sper sa nu mi se raspunda „basescu”, nu mai suport…

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.