Pentru mine, un biet om care-si duce traiul intr-o sarmana garsoniera din umilul Pantelimon, cartierul Cotroceni este la fel de aspirational ca dezvoltarea infrastructurii pentru Romania.

Sambata, pe 24 iunie, vom avea insa cu totii sansa de a deveni o mica parte din Cotroceni in cadrul unui eveniment care-si propune sa celebreze tocmai unicitatea acestei zone, dar si sa traga un semnal de alarma despre modul in care frumusetea cartierului bucurestean este afectata prin dezvoltarile haotice din ultimii ani.

„Asociatia Incotroceni – Oameni, Idei, Povesti, in parteneriat cu Primaria Sectorului 5, va organiza pe 24 iunie 2017 in Parcul Romniceanu a treia editie a Zilei Cartierului Cotroceni, eveniment ce are ca obiectiv principal activarea comunitatii. Ne propunem ca pentru o zi sa-i dam acestui loc emblematic o noua identitate prin ateliere de cultura urbanistica, composting, bricolaj, sporturi de strada, concerte, proiectii de film”, spun organizatorii evenimentului.

Astfel, pe 24 iunie, toata lumea este invitata de la ora 10:00 sa participe la atelierele si dezbaterile propuse de organizatori.
De exemplu, cine vrea, cine doreste si pofteste poate invata cum se face un adapost pentru pasari, acesti mici locuitori ai cartierului, in cadrul atelierului practic Casa de pasari Incotroceni.

„Adultii vor putea de la ora 10.00 sa invete cum pot utiliza inteligent si practic resturile menajere din gospodarii in cadrul Atelierului de composting. Partenerii nostri de la Wolfhouse Productions vor prezenta de la 10.00 – 12.00 proiectul Debarcaderul de la Opera (castigator al concursului Urbaniada creat de ING Bank Romania si dezvoltat împreuna cu The Institute) si vor face o consultare publica in legatura cu tipul de evenimente comunitare pe care cetatenii din Cotroceni le doresc sa fie organizate în acel spatiu.”

Citește și:  Se inchide Transalpina Ski Resort?

In cadrul evenimentului vor fi organizate doua tururi ale jocului urban de tip competitie Vanatoarea de comori arhitecturale, de la 10:00 – 13.00, respectiv de la 17:30 – 19.30 , timp în care, contra-cronometru, echipele vor trebui sa gaseasca cat mai multe indicii si sa acumuleze cat mai multe puncte.

„Cartierul Cotroceni (Zona protejata nr. 45) se dezvolta haotic, patrimoniul arhitectonic existent avand de suferit atat din cauza procesului anevoios de obtinere a autorizatiilor, cat si pe fondul lipsei de informare a locuitorilor. In cadrul atelierului Casa Incotroceni (17.00 -18:00) vom initia o dezbatere publica despre aceste probleme curente si vom prezenta si distribui o brosura în care vor fi descrise tipurile de case din cartier, cu tehnici de intretinere adecvate. Scopul atelierului este sa initiem un dialog pentru a pastra si valorifica patrimoniul cultural si arhitectural al cartierului, prin implicarea activa si creativa a locuitorilor, dar si a autoritatilor competente. Pe seara, multipremiata pianista din cartier, Irina Sanziana Arnautu, va sustine un Recital de pian, fiind urmata de prietenii din Cotroceni de la trupa ZUM si de cei de la trupa de rock alternativ Barter (19.30 – 20.30). Pe final de zi, OneWorld Romania si UrbanEye Film Festival ne vor aduce cateva filme documentare cu tematica comunitara.”

Gasiti programul complet al evenimentului aici si poate dati like si la pagina aceasta https://www.facebook.com/incotroceni.

Ne intalnim sambata, pe 24 iunie, sa vedem exact incotro se indreapta Cotroceniul 🙂

2 comentarii

Reply

Multumesc. Daca aș locui in Bucuresti nu aș rata nici un program. Astept sa citesc despre cum a fost?. Cand voi veni la Buc. sa ma duci la plimbare prin Cotroceni, te roog..

Reply

Sper ca a fost frumos si mai ales interesant. Astept sa citesc..! Cu prima ocazie, impreuna, ne vom plimba prin cartierul Cotroceni:). Stiu ca vei fi un ghid tare buuun..!

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.