Sunt inconjurat de bio, dieto, ducano, organico. Sunt cuvinte care ma apasa pe creier si am impresia cand ma uit la reclame ca deja sufar de acele „efecte secundare” si mai am putin si termin de tastat pe telefonul numarul doctorului de familie.

Am impresia ca am trait de 16.293.600 minute (sau 271.560 de ore sau 11.315 zile) degeaba sau mai degraba intr-o nebuloasa fara de sfarsit si cateva secunde de reclama ar trebui sa ma faca sa fiu biodietoducanoorganicoperfetto.

Am auzit zilele trecute ca pestele este cel mai toxic aliment inventat vreodata si ca trebuie sa consumam somon 1 data la 3 saptamani. Din punctul asta de vedere sunt perfect sanatos pentru ca-mi permit sa nu-mi permit.

La intrebarea „Tu de ce crezi ca avem canini?” mi s-a raspuns ca exista plante care pot inlocui cu success gustului carnii?! Ce dracu’ fratilor, unde am ajuns cand stim cu totii ca porcul este cea mai buna leguma?

Se apropie Sf Valentin si parca vad ca de saptamana viitoare incepe nebunia peste tot. Iti recomand sa gatesti ceva pentru cel/cea de langa tine si iti va multumi mai sincer. Sau gateste-ti doar tu pentru tine, in orice zi cu orice ocazie.

Tarta cu fructe de padure

Ce?

Ceva care va impresiona cu siguranta, ceva usor, ceva placut, ceva poate nou, ceva care merita incercat macar pentru a impresiona.

Cat ?

Cumpara un pachet de 300 gr (sau mai mult) de biscuiti simpli, fara arome –  10 ron.

Un pachet de unt – 6 ron, un pachet de zahar pudra cu aroma de vanilie – 3 ron, smantana 300 de gr 6 ron, branza de vaci 600 de grame –12 ron, afine, zmeura congelate sau proaspete de minim 20 ron si un borcan de dulceata de afine 9 ron, 4 oua – 2 ron, un pic de sare pentru gust si vreo 150 de zahar (asta daca o vrei mai ducle) si 1 sticluta de estenta de vanilie 3 ron.

Ia fa un calcul! E mai ieftin decat o cutie de bomboane de cioco + flori sau o sticla de vin + un parfum ? Eu zic ca nu (60 ron), dar cu siguranta  vei impresiona si vei fi apreciat(a). Si asta nu are pret.

Citește și:  Spaghete cu sos pesto și rosii cherry

Cum?

Simplu, dai biscuitii prin blender, sau ii pasezi ca pe cartofii fierti cand faci piure, pana devin aproape ca nisipul de fin.

Pui 150 de gr de unt (restul il pui la frigider) la topit pana aproape de fierbere si il rastorni peste „praful” de biscuiti. Amesteci bine totul pana il vei simti ca poti face bulgari cu el, aseaza compozitia intr-o tava rotunda cu peretii detasabalili si preseaz-o usor cu podul palmei.

Separa galbenusurie de albusuri. Pune peste albusuri un varf de sare si bate-le spuma de tot sa nu curga deloc din vas, daca il intorci. Dupa ce ai facut asta mai continua 2 minute la aceeasi viteza cu ele.

Pune in cuptorul preincalzit la temperatura de 180 de grade, tava cu biscuitii.

Galbenusurile + branza + smantana + zaharul + esenta de vanilie + sarea + (daca vrei) coaja de portocala data prin razatoare, amesteca cu mixer-ul si incorporeaza usor albusurile cu o lingura de lemn.

Ai grija la cuptor: daca incepe sa se rumeneasca pe margini sau miroase a ars scoate forma si pune-o deoparte. Daca se va arde va prinde gust si cam degeaba te-ai apucat. Mai bine luai flori sau vin.

Pune compozitia peste biscuiti si aranjeaz-o frumos sa ia forma tavii si sa acopere uniform compozitia.

Cat?

Las-o la cuptor cam 45 de minute pana se rumeneste frumos deasupra si cand misti tava tremura ca racitura, care desigur ca nu e biotrendolacto….

Dupa ce s-a racit acopera cu dulceata de afine si decoreaza cu zmeura si afinele. Taie usor din ea si serveste-o cu cap .

Sa aveti pofte, fel de fel !!!

P.S. – da bine si la persoanele care au 543.120 de ore sau 22.630 sau mai mult.

PONT: daca nu te-a crezut ca tu ai gatit-o, mai incearca o data cand apar afinele si fructele de padure proaspete.

2 comentarii

Reply

Nu cred ca te da afara din casa talentul de bucatar. Cum sa coci biscuitii care au mai fost copti? E buna reteta daca vrei sa te paraseasca cea de langa tine. Mai bine invit-o la cofetarie…

Reply

corect, nu ma da afara din casa talentul de bucatar, tocmai din acest motiv am ales sa gatesc in casa, si nu la cofetarie ;).

daca nu-ti plac biscuitii, atunci incearca cu un blat din migdale, caju si fistic. dar va fi mai scump.

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.