De vazut: Cetatea Enisala

Daca sunteti in drum spre Delta sau va intoarceti de la o partida de pescuit este pacat sa nu mergeti pana la Cetatea Enisala. Fortareata este asezata pe un deal care va ofera o panorma frumoasa asupra lacurilor Razelm si Babadag. In purul stil romanesc, Cetatea Enisala ofera foarte putine informatii la fata locului si nu este exploatata deloc turistic. Asta inseamna ca nu exista ghid si nici taxa de intrare. Nu-i nimic, va spunem noi ca a fost construita in secolul 14 de genovezi care o foloseau pentru a supraveghea si probabil taxa traficul din Marea Neagra. A facut parte din sistemul defensiv al Tarii Romanesti pe vremea domniei lui Mircea cel Batran si a fost ocupata de otomani la sfarsitul secolului 15 pentru ca ulterior sa fie abandonata.

Accesul în localitatea Enisala se face pe drumurile judeţene DJ 222 Tulcea – Enisala – Ceamurlia de Jos şi DJ 223A Enisala – Babadag.

Articole pe acelasi subiect:

Delta Dunarii in mijlocul toamnei Eram ieri cu o treaba pentru munca. Stateam de vorba cu un om care-mi povestea ceva despre conducte de gaze si cum sa te bransezi la ele iar eu ma uit...
Delta Dunarii, varianta de lux Daca nu am reusit sa va convingem sa plecati cu cortul in Delta Dunarii, desi nu vedem cum...
Delta Dunarii, varianta low cost, adica la cort Stiu ca sunteti ocupati sa vedeti Paris, Londra, Zakynthos sau Roma, dar cand ramaneti fara prea multi bani si in pana de iubire de Bucuresti, poate v...

4 thoughts on “De vazut: Cetatea Enisala”

  1. nu stiu de ce, textul asta si imaginile alaturate m-au facut sa ma gindesc la copilaria mea stupida. mi-ar fi placut sa copilaresc printre ruinele alea, iar nu printre balegile de cal/vaca/bivol/capra/oaie/gaini/porci/ciini din mizerabilul sat din infamul judet in care m-am pogorit din uterul mamei.
    bine ca ai scris de Enisala, la vara tre musai sa merg sa ma melancolizez putin.

  2. Inca o data, citind acet articol, m-am simtit depasita de timp. Ne facem mereu planuri de concediu, sa mergem la munte, sa mergem la mare, sa ne odihnim… Bine, bine, dar de ce oare nu includem in planul de calatorie si mici popasuri pe la obiectivele istorice neincluse in ghidurile turistice puse la dispozitie de… Sunt nascuta in Dobrogea si afara de Monumentul din Tulcea nu am vizitat nimic, rusinica!… Promit sa recuperez.

  3. Am trecut deseori dar am privit in gol adunatura aceia de piatra seaca, o fi si acolo ceva istoric,dar mizeria si cantecul deloc placut al cucuvelelor m-au facut sa pedalez cu cincikm/ora,pe cuvant. Poate ca o intra pe logaut.ro presedintele Horia ,cel cu functie mare in CJTulcea si impresionat de articolul tau va trece la greblat ma refer la curatenie…. ei, cei din fruntea judetului trec pe acolo dar merg tot inainte sa se scalde in Razelm ca acolo au” mostenire”.Hi!Hi!Hi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.