Daca nu ati ajuns nici in Bruxelles, nici la Praga nu ati dat o fuga si nici de Argentina nu ati mai avut bani pentru Craciun, in cateva ore, in functie de norocul omului, puteti ajunge la Brasov si apoi in Poiana pentru a mai da jos din caloriile acumulate in aceste zile. Eu stiu ca nu este chiar cea mai originala idee, dar este cea mai realista in timpul care ne-a mai ramas la dispozitie pana la Revelion. Acestea fiind spuse, noi avem cateva recomandari:

  1. Daca va luati cazare in Brasov, stati in centru. Noi am stat la Casa Wagner, chiar in Piata Sfatului. Locul este dragut amenajat, poate  mai multa atentie la detalii nu ar fi stricat si un pic mai multa liniste de dimineata. In rest nu prea ai ce sa-i reprosezi. Oricum, locatia este perfecta. Noi am dat pentru doua nopti in camera dubla 500 de lei, pret in care au intrat si niste alune si un suc, dar fara mic dejun.
  2. Daca veniti cu masina, aveti grija unde o lasati pentru ca brasovenii au pus la punct un sistem de parcari, dar si unul de ridicari de masini destul de performant, din cate am auzit. In niciun caz sa nu va lasati masina in parcarea de langa Piata Sfatului unde tariful este de 3 lei pe ora. Chiar vis a vis de acest jaf cu nume de parcare este o maternitate. Daca aveti noroc, acolo sunt cateva locuri gratuite. Tot acolo in acea zona este un parc unde mai puteti gasi locuri. Daca nici asa nu aveti noroc, vedeti ca in fata hotelului Aro Palace este o parcare publica unde ora costa 1,5 lei iar duminica este gratuita. Ce este foarte important in cazul in care va lasati masina aici este sa aveti maruntis la voi pentru ca aparatul din parcare functioneaza numai cu monezi de 50 de bani. Da, stim! Genial! Ma rog, macar nu sunt caini asa ca se compenseaza lucrurile.
  3. Dupa ce ati rezolvat aceste probleme logistice, este vremea de iesit. Poate n-o sa va vina sa credeti, dar in Brasov se fac niste produse cu specific pescaresc mai bune decat in Constanta, iar eu sunt din Constanta asa ca vorbesc in cunostinta de cauza. La restaurantul hotelului Gott (Str. Johann Gott, nr. 2, undeva in spatele restaurantului Cerbul Carpatin pe care va recomand sa-l evitati) se mananca tare, tare bine. Ne-am luat o dorada in crusta de sare pe care am dat 49 de lei si un file de vitel cu ciuperci porcini la 47 de lei. Ambele feluri de mancare au fost acompaniate cu cartofi la cuptor. Doar putin va descriu dorada. De cand mamanc eu peste nu mi-a fost dat sa vad un astfel de spectacol. Am asteptat vreo jumatate de ora dupa care chelnerul a venit cu dorada in crusta de sare. Crusta de sare a fost taiata, iar in mijlocul ei se afla dorada bine facuta. Apoi chelnerul a taiat capul pestelui si incet cu o furculita i-a luat pielea. A taiat jumatatea de sus a doradei curatata si mi-a asezat-o in farfurie. La fel a facut si cu cea de-a doua jumatate. Custumer service de 5 stele sau ce? Nu m-am chinut deloc apoi. Cred ca am mai dat de 2-3 oase si atat. Friptura de vita a fost la randul ei perfecta, moale de-ti aluneca cutitul prin ea. La desert am luat o prajitura, o tarta, cu fructe confiate iar intre timp ne-am racorit si cu doua pahare de vin rosu. A fost una dintre cele mai bune mese mancate in 2012. In total, distractia ne-a costat cam 200 de lei, dar a meritat fiecare leut.
  4. Iesiti la plimbare, dar nu va rezumati doar la Piata Sfatului. Mergeti pe cea mai ingusta strada din Europa, Strada Sforii, intrati in Biserica Neagra, colindati aleile orasului pentru ca arhitectura este superba, mergeti la Cetatuie. In Brasov aveti un avantaj major: NU SUNT CAINI asa ca dispare toata panica aceea pe care o simtiti cand iesit la plimbare in Bucuresti. Nu stiu ce au facut brasovenii cu potaile, dar inclin sa cred ca le-au pus intr-o masina, doua trei…mii si le-au rasturnat in Bucuresti. Inainte de a porni la plimbare, intrati in Casa Sfatului, unde este si biroul de informatii turistice si luati o harta.
  5. Daca vreti sa beti o cafea, un suc de mere cu kiwi intr-un pahar berzelius sau o bere antioxidanta, pe strada Michael Weiss, langa restaurantul Prato, unde se manaca tare bine, este un bar care poate da clasa cu usurinta multor localuri din Bucuresti. Problema este ca nu mai tin minte cum se numeste exact, dar aveti strada si un punct de reper iar cafeneaua are in nume Apotheke, care inseamna farmacie in germana. Chelnerii au halate albe si stetoscoape iar locul arata exact ca o farmacie veche, cu fel si fel de leacuri pretioase tinute in sticle. Dupa ce v-ati antioxidat, daca vi s-a facut din nou foame, mergeti chiar langa, la Prato si luati-va o crema de ciuperci (15 lei) si un desert millefoglie cu crema chantilly foietaj, crema chantilly si fructe (15 lei).
  6. Acum ca ati mancat mai bine decat intr-o zi de Craciun, mergeti din nou la plimbare. Poate s-a si aprins bradul din Piata Sfatului. Si-au facut brasovenii un brad de dau clasa unei tari intregi. Un brad cat Casa Sfatului, imbracat tot in beculete aurii care consuma cat Casa Poporului, cred. Exagerez normal, dar este un brad cu adevarat frumos. Pe langa el sunt casute de unde va puteti lua vin fiert, ceai, cozonaci, gogosi. Veti vedea ca arata mult mai bine decat in Bucuresti pentru ca in aceasta piata de Craciun nu se vand haine de blana sau mai stiu eu ce tampenii.
  7. Cred ca este momentul sa plecati in Poiana. Daca mergeti de dimineata si va este foame, nu intrati sub nicio forma la Capra Neagra. Mai bine roadeti o scoarta de copac, dar nu intrati in restaurantul acesta. Noi ne-am luat doua omlete si o salata. Am primit 2 litri de ulei in schimb si o nota de plata de 80 de lei. Chiar pe partie insa, se mananca tare bine. La ultima casuta de unde va puteti lua sanie se fac nista platouri cu friptura, carnati, cartofi copti si muraturi bune de te lingi pe degete. O sanie costa 10 lei si este a voastra pentru toata ziua. Daca totusi vreti sa va dati cu schiurile, aflati ca o pereche costa 60 de lei iar daca vreti si un instructor il puteti „inchiria” cu 70 de lei pe ora.
  8. Daca deja saniuta, placa sau schiurile sunt plictisitoare pentru voi, puteti sa va dati cu parapanta si sa aterizati pe schiuri. Team Adventure sau Paramania sunt cateva dintre site-urile unde putei gasi mai multe informatii.
  9. Nu mancati la Coliba Haiducilor. Eu am mancat anul trecut o pastrama de oaie care avea sorici, un prieten a primit o friptura de porc in loc de vita, iar muschiul de porc este un muschi obosit din magazin cum este cel pe care-l cumperi sa-ti faci un sendvis. Tot pe partie este mai bine.
  10. Veniti in Bucuresti si incepeti pregatirea pentru Revelion.
Citește și:  Ce facem in weekend: Transbucegi, Padina, Pestera Ialomitei

 

 

13 comentarii

Reply

Frumos articol ! Dar ce ai cu cainii din Bucuresti? Lasa-i in pace pentru ca ei nu sunt nici cum dusmanii nostri ci noi, cei cu doua picioare suntem dusmanii lor.Noi,uni dintre noi latram tot timpul pe cand aceste animal latra atunci cand trebuie , pentru a se apara pe ei sau pentru a ne apara pe noi. Oricum imi plac mult articolele tale, deci bafta!

Reply

Data viitoare cand vei fi muscat(a), sa-ti aduci aminte ce ai scris.

Reply

Instructorii care pot fi” inchiriati” sunt batrani? Dupa ce ma-nvata sa schiez poate face si altceva?

Reply

Trezesti pofta de mancare in noi citindu-ti articolele. Pacat ca uni dintre noi nu putem ajunge pe acolo,deocamdata,…fa bine te rog si da-ne cate o reteta de exemplu: dorada in crusta de sare. gustul cred ca este minunat dupa cum il descri dar cum o fi preparat?

Reply

nu am mai fost in Brasov dar acum am copiat harta si cred ca ne vom descurca. Multumim!

Reply

Am intrebat doar, invatatorii in a „schia”‘ sunt buni pentru a mai face si altceva. Am vrea sa trecem din placere in placere! Multam fain!

Reply

Find prima zi din nou an, 2013 , incep prin a va spune ” La multi ani !” Site- ul sa aiba mult, mult succes, adica multi vizitatori si comentarii inspirate astfel incat eu sa ma bucur citind! Cat despre Brasov, in 2012 l-am vazut din masina, pentru anul acesta mi-ar placea o sedere de vreo 2 zile. Dorada pe pat de sare! Cand eram mica (am crescut intr-un sat din delta) bibanul copt pe plita acoperita cu sare, la foc cu lemne, era preferatul meu. Nu stiu gustul doradei dar voi afla.

Reply

Am vazut si revazut pozele si nu-mi dau seama daca bradul, cat casa sfatului, este natural. Te rog sa-mi spui ca este,

Reply

Este 100% natural. Perfect natural.

Reply

Am vazut la tine si la inca vreo doua persoane recomandarea de a parca la maternitate unde sunt locuri libere.
Cum naiba poti sa recomanzi oamenilor sa ocupe locurile de parcare din curtea unui spital ca ei sa vina sa se simta bine si cei care trebuie sa ajunga la spital sa opreasca-n drum??????
E mai rau decat daca ai opri pe locul persoanelor cu dizabilitati. O recomandare jalnica dar care arata spiritul romanesc de a te descurca indiferent de ce se intampla cu cel de langa tine

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.