Frig de crapau pietrele. In fine, este foarte posibil sa fi fost eu neinspirat imbracata. 8 dimineata. Pustiu. Este mai bine fara oameni si agitatie pentru ca vezi mai limpede ce-i in jurul tau. Socant centrul Timisoarei. Fara nicio exagerare, este un oras in plina Revolutie.

Timisoara are un centru vechi cu cladiri mult mai mari decat cele din Bucuresti. Prin urmare, sunt mai greu de intretinut, cer mai multi bani iar starea de degradare este mai vizibila.

Peste tot, asfaltul este scobit. Transee langa transee. Eternii muncitori. Unul da cu un ciocan, trei se uita, al patrulea fluiera dupa tine si te intreaba cat e ceasul. Dintr-o masina bubuia o manea.

Ici colo, unele cladiri erau refacute, aratau bine, dar nu puteau inlatura imaginea de asediu. Poc-poc, poc-poc. Asta era coloana sonora.

Nu se stie cat mai dureaza atacul. M-am uitat pe o pancarta. Era trecuta data de incepere a proiectului. Habar nu am cand se va termina. 201 si ceva. Ultima cifra era stearsa, dar macar trebuie sa se termine in 201 si ceva. 9 cel mult.

Daca nu-ti iei ochii din pamant insa, nu vezi ce este scris pe ziduri. Asta a fost un lucru care mi s-a parut tare misto in Timisoara, scrisurile de pe tencuieli. E un fel de originalitate pe care nu o vezi in Bucuresti. In Constanta nici atat. Mi-au mai placut niste baruri, un loc in care se mananca numai ciorba si o brutarie care-mi spunea ca omul care face painea e un tip tare de treaba. Mi-ar fi placut sa-l cunosc. Nu prea mai sunt oameni de treaba azi care pe deasupra sa mai stie sa faca si paine.

Undeva, pe o cladire, era atarnat un balon. Cladirea era o paragina, la parterul ei era o crasma plina cu copii. Liceu, maxim. O batrana mergea singura pe strada si la un moment s-a oprit sa se uite la ceea ce parea a fi un difuzor cu picioare de om. Arta! Ar putea baga in ceata si un tanar astfel de expresii artistice, daramaite o pensionara fara cont de Facebook si alte unelte social media care doar te fac singur. Se aude in difuzoare?

Adevarul e ca pute, mai aflu de pe un zid, o fi clar un sabotaj, dar cert este ca tot imi place. Are ceva Timisoara, nu stiu ce.

Citește și:  Locuri noi pentru călătorii altfel. Azi, Dragonfly Gardens, Brașov

Fa rai din ce ai, imi tipa un zid. O sa-l ascult. Pare ca stie despre ce vorbeste.  Timisoara ne-a mai aratat candva treaba asta.

3 comentarii

Reply

Poti sa-mi explici poza 10? am vazut ceva si nu sunt sigura. Apropo de mesaje.., pe digul pe langa care treci cand iesi de pe faleza si intri in portul Tomis este un mesaj tare frumos! Ai uitat de el cand ai spus : „in Constanta nici atat.” Ceva avem si noi.. De fapt nu sunt sigura ca mai exista. Voi merge sa verific.

Reply

In poza 10 am fotografiat geamul locului unde se manca doar supa. Mesajul spune asa: Daca nu mananci aici, amandoi vom fi infometati 🙂

Reply

Tu ai respectat mesajul? Sper ca da..

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.