Dupa ce am scris despre Berlin cat Sadoveanu in Fratii Jderi (numai ca mai bine, evident), fac o lista riguroasa si eficienta ca un motor de BMW cu ce trebuie sa faceti in oras.

  1. Mergeti duminica in Mauerpark, cumparati-va nimicuri din imensa piata de vechituri, luati ceva de mancare si uitati-va la spectacolele din amfiteatrul parcului.
  2. Plimbati-va prin Prenzlauer Berg, unul dintre cele mai frumoase cartiere din Berlin.
  3. Beti o bere in Volkspark. Puteti sa jucati si niste volei pe terenuri amenajate cu nisip.
  4. Mergeti prin Kurfurstendamm si intrati la Bikini Berlin, o galerie comerciala foarte cool, dupa care beti un pahar de vin la Monkey Bar.
  5. Dati o tura prin parcul Tiergarten.
  6. Mergeti sa vedeti Memorialul Evreilor.
  7. Stati sub poarta Brandenburg.
  8. Vedeti orasul de sus de pe acoperisul Reichstagului. Trebuie sa va faceti inainte o programare pentru a intra in cladire.
  9. Vizitati Muzeul de Arta Contemporana (Hamburger Bahnhof- Museum für Gegenwart) pentru o doza serioasa de Warhol sau Lichtenstein.
  10. Dati o tura si prin gara centrala. Este o cladire foarte spectaculoasa iar garile mereu au ceva romantic-dramatic in ele, foarte Anna Karenina asa.
  11. Mergeti la Muzeul de Fotografie. Veti gasi o colectie remarcabila de piese „semnate” de Helmut Newton.
  12. Stati cateva ore pe Museum Island. Nu este musai sa vizitati vreun muzeu, e frumusel locul oricum. Eu am intrat totusi in cel de Egiptologie pentru ca eram curioasa sa vad cum arata bustul lui Nefertiti. Arata bine de tot spre uluitor.
  13. East Side Gallery este aproape obligatorie. Aceasta este o sectiune de 1,3 kilometri din zidul Berlinului. Azi zidul este acoperit cu peste 100 de “tablouri”, expresii artistice mai mult sau mai putin reusite, tentative de a acoperi unul dintre cele mai odioase fructe ale mintii umane.
  14. Poate dati o tura si pana la Kunsthaus Tacheles, un fost centru de arte din Berlin. Centrul este acum inchis, dar cladirea tot are ceva aparte. In plus, drumul pana acolo va poarta pe niste strazi misto, pline de baruri si de lume frumoasa.
  15. Mergeti la Cafe Cinema. Este un loc foarte specific Berlinului.
  16. Mancati ramen la Cocolo. Nicio o supa la YamYam nu este de evitat.
  17. Bateti Mitte, cartierul central al Berlinului, in lung si in lat si luati-o de la capat din nou. In weekend strazile sunt pline de oameni. Barurile sunt foarte misto, magazinele la fel. E treaba multa de facut.
  18. Stati la soare la plaja de langa Checkpoint Charlie, cel mai cunoscut punct de trecere din Berlinul de Vest in cel de Est de pe intreaga structura a zidului.
  19. Spargeti o banca si faceti shopping. Nu, sincer, spargeti o banca.
  20. Stati la un apus pe malul raului Spree. Cu o bere rece in mana, ochelarii de soare pe cap si gandurile haimanale. Si atat.

3 comentarii

Reply

Am recitit reportajul despre Berlin.. Mentin si chiar accentuiez tot ce am spus in comentariu. Bravo!

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.