Pentru ca a fost, este si va fi criza, am incercat sa identificam o serie de locuri despre care specialistii din turism spun ca ar fi tare ieftine. Ceea ce noi va garantam in legatura cu unele este faptul ca sigur sigur sunt mai scumpe decat statul acasa sau Bulgaria, dar cine naiba mai are chef de vechea canapea din sufragerie sau de vecinii de la sud? Despre altele avem si noi o opinie personala pentru ca le-am vizitat. Iata care sunt totusi propunerile:

1. Rio, Brazilia

Daca aveti o dorinta ascunsa de a vedea Rio si ale sale plaje sau atractii turistice devenite intre timp legende, atunci 2013 este anul in care trebuie s-o faceti, scrie Lonely Planet. Dupa 2013 dau buzna fel si fel de evenimente sportive cum ar fi Campionatul Mondial de Fotbal din 2014 sau Jocurile Olimpice din 2016. Asa ca acesta ar fi cam cel mai bun moment pentru a vedea un oras care se pregateste sa devina o gazda globala, dar in care preturile mai au ceva pana la cotele maxime.

2. Cambodgia

Este adevarat. Cambodgia nu mai este chiar chilipirul de alta data, dar in continuare este o super-oferta. Asta chiar si in ciuda dezvoltarii industriei turistice din Phnom Penh sau Siem Reap. Cu 15 dolari pe noapte va puteti gasi o cazare decenta cu aer conditionat si amplasata binisor fata de destinatiile principale.

3. Bolivia

Este cea mai ieftina destinatie din America de Sud asa ca va puteti imagina ca face deliciul multor calatori. Cu un transport public la fel de ieftin ca in orice alta parte de pe continent, cu o mancare pe strada aromata si cu excursii care fac toti banii, aceasta tara devine o calatorie esentiala pentru un turist care se respecta. Este adevarat, lucrurile sunt putin mai costisitoare in La Paz sau Uyuni, dar departe de aceste locuri o masa decenta nu costa mai mult de 5 dolari in timp ce o camera low cost se ridica cam la 10 dolari.

4. Slovenia

Slovenia da la fel de bine in poze ca Elvetia, dar este mult mai mica si cu un impact mult mai lejer asupra portofelului. Da, trecerea la euro si popularitatea Ljublijanei au mai dus preturile in sus, dar asta chiar nu este o problema. Distantele mici intre orase reduc mult costurile de transport.

5. Georgia

Georgia, la fel ca vecinii ei, este putin cunoscuta turistilor. Cei care se incumeta insa sa calatoreasca aici gasesc o tara prietenoasa care ofera o bucatarie senzationala, dar cu un impact sever asupra taliei. Placinta cu branza, khachapuri, este un pacat comis fara regrete de toti cei care ajung aici.

Citește și:  Marsilia este orasul de care avem toti nevoie

6. Thailanda

Inca in revenire dupa tsunamiul asiatic din 2004, turismul din Thailanda se chinuie sa-i atraga pe turisti, ceea ce inseamna ca preturile mici sunt in continuare la moda, scrie AskMen. Daca tot va faceti drum spre Thailanda, mai intai treceti prin Bangkok, o metropola scufundata in ceata cu o viata de noapte electrizanta. Aveti grija sa vizitati cateva temple budhiste, cum ar fi Wat Traimit, Wat Po sau Wat Benchamabophit si sa dati o tura prin piata plutitoare Damnoen Saduak. Luati un avion pana in Phuket unde va puteti bucura de o masa pe cinste la circa 15 dolari si unde puteti sa petreceti o noapte stropita cu alcool pentru nu mai mult de 20 de dolari. Daca tot sunteti aici poate faceti si un drum pana la Maya Bay acolo unde a fost filmat The Beach.

7. Budapesta (Ungaria)

Combina cu brio stilul arhitectural din Paris sau Praga fara insa a imprumta si preturile condimentate.  Ungaria in general are o gramada de restaurante si baruri accesibile si este locul perfect pentru o petrecere a burlacilor sau pentru un weekend salbatic. O masa costa in jur de 13 dolari iar cu 3,5 dolari puteti cumpara o halba de bere.

8. Maroc

Doar pentru ca David si Victoria Beckham au undeva sus in lista de preferinte orasul Marrakech, nu inseamna ca tu si bugetul tau limitat nu va puteti bucura de aceleasi privilegii. Ganditi-va ca numai cu 100 de dolari va puteti inchiria o intreaga casa de oaspeti  in Essaouira, unul dintre orasele pe care nu trebuie sa le ratati in Maroc.

9. Turcia

Mai are rost vreo prezentare? 140 de plaje cu steag albastru, Efes, una dintre cele sapte minuni ale lumii, Pamukkale, o ciudatenia a naturii, si fabulosul Istanbul. Nu cred ca mai are vreun rost sa insistam. Trecem mai departe.

10. Egipt

Nimanui nu-i plac conflictele, dar au si ele un anumit avantaj. Biletele spre Egipt au ajuns la un minim istoric. Cu aproape 3 dolari puteti manca o masa buna asa ca mai pe toata durata sederii voastre puteti sa iesiti in oras cand va este foame. In plus, totul se negociaza asa ca ieftinul poate deveni si mai ieftin.

Noi nu am apucat sa mergem in toate aceste locuri, dar in Egipt, Turcia, Maroc, Georgia  si Ungaria am trecut, asa ca va pregatim incepand de saptamana aceasta povesti ceva mai detaliate.

2 comentarii

Reply

Hei, ati facut o promisiune, asteptam povestile mai detaliate. Daca se poate, incepe cu Georgia.

Reply

Egipt este categoric un loc pe care niciun turist care se respecta nu trebuie sa-l evite, iar acum, cu preturile astea, parca e si mai mare pacatul sa nu mergi sa-l explorezi.

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.