Asa cum v-am spus aici, cateva lucruri s-au mai schimbat prin Viena. Ca sa fie totul limpede, fac o lista cu chestii care mi-au placut si care cred ca sunt necesare oricarui animal urban.

Adapost:

25 hours hotel

Este unul dintre cele mai tari hoteluri in care am stat ca design iar ca mic dejun este al doilea cel mai misto hotel din cate mi-a fost dat sa vad. In plus, este la nici cinci minute distanta de MuseumsQartier care este una dintre cele mai hip zone din Viena.

Hrana:

Palmenhaus. Este un restaurant, berarie, facut intr-un fel de sera. Locul arata tare bine si este chiar langa palatul imperial.

Schweizerhaus, Vienna Prater. Da, da tot o berarie, in care sa mananca un ciolan cu o crusta care l-ar face si pe Dumnezeu, daca ar ar tine post, sa cada in pacat. E bun.

Cafe Sperl este una dintre cele mai vechi cafenele din Viena si are un aer foarte boem. Mai ca-ti vine sa te apuci sa scrii poezii. Si mai are si cafea buna si un strudel aratos.

Bitzinger este mic loc de unde va puteti lua carnati asezat fix in Albertinaplatz. Nu aveti cum sa-l ratati pentru ca mereu este coada.

Si daca vreti sa mancati un snitel cat o roata de tractor, adica pur si simplu cat o roata de tractor, mergeti fara niciun fel de ezitare la Figlmuller. Asta numai daca ati tinut post negru vreo 3 zile ca sa puteti manca macar jumatate de snitel. Bineinteles, totul cu salata de cartofi, paine si bere  pentru ca delirul carbohidratilor sa fie complet.

Si daca tot vorbim de bere, poate dati o tura si pana la Ottakringer, cea mai veche berarie din oras. Mi-ar placea sa va spun mai multe, dar nu mai tin minte nimic.

Citește și:  Cald si bine pe coasta Amalfi. Ep. 1: Sfaturi de inceput

Pentru vegetarieni, imi pare rau, nu am nicio recomandare.

De vazut sau de testat

MuseumsQartier cu Leopold Museum si Mumok. Este zona de arta contemporana a Vienei, unul dintre cele mai nonconformiste locuri din oras. Nu este musai sa va duceti la muzee, dar tolaniti pe una din canapelele de acolo tot v-ar sade bine.

Haus des Meeres. Este un turn din Al Doilea Razboi Mondial care azi a fost transformat in acvariu plus gradina zoologica. Este un simbol al Vienei , un loc care arata ca orasul este gata de schimbare.

Kunsthistorisches Museum. Este unul dintr ecele mai importante muzee din lume iar ceea ce este si mai interesant este ca deasupra cladirii s-au instalat 200.000 de albine care fac miere cu gust de trandafir pentru ca merg zilnic in vizita in parcul Volksgarten.

Theobaldgasse este una dintre strazile din apropierea Mariahilfer Strasse, cea mai lunga artera de shopping din Viena, care incet a adunat fel si fel de buticuri sau cafenele, magazine de designer sau restaurante.

Cobenzl Winery sau o podgorie oarecare. La iesire din Viena se intind hectare bune de vita de vie iar vinul alb obtinut aici este grozav. In plus, se poate savura un pahar direct in podgorie.

Mai jos aveti o galerie facuta din recomandarile celor de la hotelul 25 hours. Nu sunt testate, dar inclin sa cred ca la cat de bine arata hotelul si propunerile personalului sunt pe masura.

3 comentarii

Reply

am citit din nou acest material. Pentru prima oara am amanat sa aplic un comentariu la prima lectura. Ceva m-a durut. Incepand cu titlul si pana la final am gasit multe cuvinte anapoda.. si mai ales a lipsit bucuria.. De ce ?

Reply

E frumos si tentant, dar ca sa poti merge in Viena trebuie sa strangi bani un an de zile.

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.