Stimate domnule Klaus Iohannis,

Sunt eu, Roxana. Acum am 32 de ani. Anul trecut cand am inghetat in strada pentru dumneavoastra aveam 31. Acum insa e bucurie. Mai e o saptamana si sarbatorim primul an din mandatul domniei voastre, primul an de Romanie a lucrului bine facut. Ce fericire! Ce schimbare a venit peste noi! Fapte, nu vorbe, ca bine ziceati atunci.

Va scriu sa va multumesc pentru normalitatea pe care ne-ati adus-o. Nu stiu daca ati auzit, dar exista o tara, nu la fel de binecuvantata ca a noastra. Sa-i spunem Romania. Sa vedeti ce grozavii se petrec acolo.

Stiti ca in tara asta se fac autostrazi care dupa un an trebuie demolate pentru ca se surpa? Va vine sa credeti? Nu aveti cum sa va imaginati pentru ca la noi, in tara lucrului bine facut, tocmai am terminat de construit autostrazi intre toate magazinele Mega Image.

Si stiti ce s-a mai intamplat in tara aia? A murit un motociclist dupa ce a intrat intr-o groapa. Facea parte din coloana unui ministru grabit sa se intoarca dintr-o misiune „speciala.” Incredibil, nu? Nu mai stiti ce-i aia o groapa, nu? E gaura aia din asfalt! Se mai foloseste si la inmormantari. Am si uitat de cand traim in tara lucrului bine facut. Asa de netede sunt drumurile la noi ca poti sa calci rufe pe ele. Nici nu a oprit ministrul respectiv sa vada ce-i cu acel om. Va vine sa credeti? Romania, domnule Presedinte, nu tara lucrului bine facut.

Dar asta nu e tot, domnule Presedinte. La final de octombrie, intr-un club din Romania aia, a izbucnit un foc, domnule Iohannis, un foc care a luat cu el zeci de oameni si a bagat alte zeci in spital. La noi, in tara lucrului bine facut, daca s-ar fi intamplat o astfel de drama mi se spargeau geamurile de la sunetul clopotelor, iar preotii fugeau acolo sa tina lumanari la capul celor arsi. Intrau in foc pentru ca-l aveau pe Dumnezeu deasupra lor. In Romania, a venit un preot catolic sa aprinda o lumanare in timp ce Prea Fericitul Luminatul Bucurosul mergea cu protectia jandarmeriei. Aia a lui Dumnezeu nu mai era suficienta.

In tara lucrului bine facut, aveam demisii pornind de la premier, pana la ultimul om care si-a dat avizul ca acel club sa functioneze din prima secunda a dramei. In Romania a durat o saptamana. Unii inca mai rezista.

Citește și:  48 si un clop

In tara lucrului bine facut se aplicau pedepse. In Romania au fost trei oameni retinuti.

In tara lucrului bine facut nu ieseau la un mars al tacerii 10.000 de oameni pentru ca apoi 20.000 de oameni sa ceara demisia si sa strige „asasinii” in fata unui Guvern gol. Gol de continut. Nu ar fi avut de ce.

In tara lucrului bine facut, primarul acelui sector unde s-a intamplat drama unei generatii isi dadea demisia si isi punea singur catuse la maini. In Romania, el a promis ca va face un monument pe cenusa locului care a ars. Va vine sa credeti, domnule Presedinte, ca o astfel de tara exista?

Va imaginati cum este sa strige 20.000 de oameni „asasinii” si abia la o saptamana sa vina prima demisie? Normal ca nu, ca doar de un an suntem in tara lucrului bine facut. „Asasinii!” Astea fapte, nu vorbe, dar in Romania.

Si tot in Romania, presedintele a fost atat de absent in drama colectiva ca se intrebau oamenii daca au conducator sau nu. Care o fi fost rolul sau? El de ce mai sta la carma acestei tari? Si el a promis multe. Nu a facut nimic. Stai si te intrebi, omul ala are vreo responsabilitate? De ce mai e nevoie de el? De ce-i mai plateste Romania salariul?

Nu va mai plictisesc, domnule Presedinte. Se vede sa sunteti ocupat ca tara noastra sa fie cea a lucrului bine facut, nu ca Romania aia. Ce bucurie sa sarbatorim primul an din mandatul dumneavoastra!

A, sa nu uit! Vom veni sa va uram la multi ani, toti aia care am iesit in strada in noiembrie, anul trecut, dar vedeti ca vor lipsi 32 36 41 42 44 46 47 48 50 53 54 55 56 58 60 62 63 64 de oameni. O sa va suflam cu totii in lumanare, dar 32 36 41 42 44 46 47 48 50 53 54 55 56 58 60 62 63 64 de oameni vor fi absenti.

Se pare ca au gasit o alta tara a lucrului bine facut, domnule Iohannis.

19 comentarii

Reply

Ai uitat de chelirea padurilor si exportul pe nimic a cherestelei. Este atat de bine facut ca nu o sa mai ramana nimic.

Reply

Draga Roxana

Citest blog-ul tau si de multe ori rezonez cu ce scrii. Din pacate nu sunt de acord cu acest articol. Faptul ca presedintele Iohanis te-a dezamagit greseala ta. Chiar ai avut vreo speranta ca Iohanis va face ceva? Nu am fost sustinatorul nimaniu, nici Ponta, nici Iohanis. Faptul ca votul majoritar a fost pentru Iohanis este o normalitate, dar oare de ce sa iti spui speranta cand sef de campnie al domniei lui a fost Blaga si a fost sustinut si de Basescu in acelasi timp? Votul pentru Iohanis trebuia privit ca un vot negativ anti Ponta si atat. M-a deranjat foarte mult tevatura si prostia de genul „Ne-am luat tara inapoi”. Cum sa iti iei tara inapoi cand partidul presendintelui este PDL reloaded.

Reply

Am si o prezicere referitoare la viitorul Guvern: Predoiu, Blaga, Berceanu si Macovei vor fi parte a acestui Guvern garantat.

Reply

Esti o idioata. Iti place sa dai cu parrea. O tara se schimba si un sistem in minim 10 ani. Trebuie sa ai rabdare. Mai citeste istorie si pe urma arunca vorbe in public. Nu vreau sa iti dau exemple ca nu are rost. Dar un sfat iti dau pune mana si citeste istoria lumii.

Reply

Andrei, daca tu inuti ai fi citit asa cum indemni pe altii, ai fi destul de inteligent sa intelegi, ca a jigni pe cineva doar pentru ca, are o alta parere decit a ta, denota prostie si primitivism. Cine te crezi tu si cei ca tine, sa-ti permiti sa insulti si sa jignesti ca ultimul cioban ? Poate pentru ca, „cititul” tau a fost facut la oi ??? Nu-mi raspunde, pentru ca, sincer, nu-mi pasa de parerea celor de nivelul tau. Punct

Reply

De ce o faci idioata pentru ca isi exprima opinia? Daca ne luam dupa sistemul tau de valori tu ai fi un tembel, dar noroc ca nu gandim toti ca tine. Si sunt constient ca am spus o gogomanie cand am afirmat ca tu gandesti, dar imi place sa cred ca inca mai ai o urma de asa ceva.

Reply

Buna Rox,
Sa zicem ca Presedintele Romaniei ar avea niste atributii clare. Poate astea: http://www.presidency.ro/?_RID=htm&id=6

Ce atributii nu si-a indeplinit Iohannis?

Consideri poate ca intr-o tara democratica presedintele ar trebui sa traga in teapa boierii? Sa-l scalpeze pe Ponta? Ce?

Da, s-au intamplat lucrurile astea anul asta. Ce anume trebuia sa faca si nu a facut Presedintele Romaniei?

Reply

Corect!

Reply

Ce e trist e ca ai 32 de ani si ai scris articolul acesta fara sa te informezi, macar sa iei in mana o carte de cultura civica, sau administratie publica sa vezi care sunt atributiile presedintelui intr-un stat, apoi sa lecturezi istoria tarii noastre de la revolutie si pana astazi. Tara noastra a fost amanetata dupa revolutie! Daca tinerii sunt de parere ca Iohannis nu si-a facut treaba dupa un an, este trist! Informati-va inainte sa scrieti altfel de articole! Dezamagitor!

Reply

Mai Roxana mai, ce repede arunci cu piatra. Ai rabdare, ca nu l-am votat pe Houdini. Schimbari vor veni, usor, cu timpul. Pana si barbosului i-au trebuit 7 zile sa faca lumea.
Te pupa Radu.

Reply

Știți, am așteptat un timp să „luăm țara ” înapoi , apoi ce sa vezi, ne-au luat-o alții înainte…și am constatat ca noi, românii, nu mai avem țară. Să dăm, totuși un anunț: pierdut țară si „popor”, pe Facebook neapărat. …..

Reply

de ce romanii nostrii dragi nu gandesc deloc? de ce presedintele, premierul, vreun primar sau ministru sau orice individ care e platit din banii nostri nu are curaj sa iasa in fata si sa spuna ca democratia nu inseamna sa ceri demisie sau sa te revolti in strada? democratie inseamna sa mergi sa votezi ceva nu sa stai in casa si apoi sa comentezi,

ce facem acum dupa o demisie daca vin altii si o sa iesim in strada sa cerem din nou demisii? noua ne trebuie stabilitate, ne trebuie oameni care sa traga pentru tara, nu care sa dea doar din gura. din pacate oricine ar veni sa ne conduca lucrurile vor fi la fel.

Reply

In ultima perioada am tot vazut articole si comentarii la adresa presedintelui si am ajuns la concluzia ca oamenii care fac comentarii impotriva sa, nu cunosc atributiile presedintelui, care sunt limitate de constitutie, ori sunt rautaciosi ori saraci cu duhul.
La cum au ametit politicienii legile tarii in ultimii 25 de ani cred ca nici Dumnezeu in persoana daca ar fi presedinte nu i-ar mai da de capat ! Asa ca hai sa o lasam mai moale cu acuzatiile la adresa presedintelui !

Reply

Rox, ai dreptate. Si ceilalti au dreptate: Iohannis e acoperit de hîrtii: „Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate. (Articolul 80 – Constituţia României).” Dar domnii si doamnele care te iau pe tine de gît ca au ai educatie civica si nici rabdare, ar trebui sa ia la citit programul lui Iohannis. Ala pentru care se presupune ca l-au votat. Educati fiind.

Reply

Roxana, in august 2010, cand au ars nou nascutii la maternitatea Giulesti, adica intr-o institutie a statului si tragedia s-a produs in mod clar din vina guvernului de atunci, care redusese drastic numarul personalului medical cu doar doua luni inainte, nu a demisiona nimeni si, culmea!, nu a protestat nimeni 🙁 Iar liderii de atunci ai PDL si sustinatorii regimului Basescu sunt cei care stau acum de-a dreapta lui Iohannis, cei care-i manipuleaza pe tinerii din Piata Universitatii, cei care alcatuiesc „societatea civila” si au fost ieri invitati la Cotroceni! http://stirileprotv.ro/special/5-ani-de-la-tragedia-din-maternitatea-giulesti-imaginile-cutremuratoare-ale-incendiului-in-care-6-bebelusi-au-murit.html

Reply

Un articol excelent. Despre cinismul politic si lasitatea de a perpetua un slogan fara acoperire, cu scuza ca oricum politicienii sunt la fel. Important e sa ajunga la putere, ca din capita de fan sunt mai greu de scuturat, fie ca plagiaza, mint sau mint prin omisiune.

Reply

Buna ziua.
Am semnat asa sa va dati seama ca fac parte din alta generatie. Eu am trait emotia si sperata revolutiei din ’89 avand varsta voastra.
Ma doare sa vad cum va pierdeti in acuzatii. Daca doriti sa fiti generatia care aseaza Romania pe drumul bun, gasiti solutiile prin care sa va asigurati ca cei catre care delegam puterea, prin vot, si care vor decide în locul și în numele nostru, fără a ne mai consulta, pentru o perioadă de timp limitată, MERITA.
Urgenta trebuie s-o constituie revizuirea Constitutiei si a legilor privind organizarea alegerilor.
Alesii ( presedinte, parlamentari, consilieri) sau numitii (ministri, etc) trebuie sa stie ca a te pune in slujba tarii este o datorie si nu un mijloc de imbogatire a ta si a acolitilor tai.
Bugetul parlamentului trebuie sa aiba si el limita.
Parlamentarii sa aiba cel mult 2 mandate si nu neaparat consecutive.
Instituirea unei proceduri pentru selectarea candidatilor care sa fie inclusi pe listele de vot trebuie facuta pana la alegerile din anul viitor(ce fac partidele acum este o bataie de joc). Votam ce ne ofera ele, de regula aceleasi persoane pe alte liste ( migratia bat-o vina..!)
Raspunderea parlamentara sa devina realitate nu o prevedere legala uitata.
Apreciez curajul Roxanei de a-si asuma riscul de a se expune criticilor voastre. De fapt nu a facut altceva decat sa-i aminteasca d-lui Presedinte ca atunci cand a ales sa candideze a facut multe promisiuni .
Sper ca la sfarsitul mandatului , Romania sa fie tara lucrului bine facut !

Reply

Da, este țara „focului bine făcut”.

Reply

Au trecut aproape 3 ani… Din pura intamplare ( mi-a atras atentia titlul:)), am deschis acest articol .. Am citit pe nerasuflate articolul si comentariile.. Greu de spus ceva… Cum mai gandesti acum?

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.