Cald si bine pe coasta Amalfi. Ep. 1: Sfaturi de inceput

Omu’ gospodar isi face iarna caruta si vara sanie asa ca mergand pe aceasta logica imbatabila inseamna ca a cam venit momentul sa va faceti planuri pentru concediul de vara. Exagerez putin, dar imi trebuia o mica introducere pentru a va povesti despre un loc care o sa va incalzeasca mai mult decat caloriferul: Coasta Amalfi.

Am ajuns aici vara aceasta. Ne-am luat o saptamana de concediu in care ne-am gandit noi ca o sa avem timp sa facem de toate, sa vedem si Napoli asa cum trebuie, sa facem si plaja, sa dormim, sa mergem si pe toata coasta Amalfi, sa cucerim lumea si sa instauram o noua ordine mondiala. Banuiesc ca ati citit articolul cu Napoli si ati vazut ca numai acolo este de stat o saptamana. Noi am stat doua zile, una am alergat prin Capri si in restul am fugit de colo colo incercand sa vedem cat mai multe din coasta Amalfi.

Cateva sfaturi de inceput pentru coasta Amalfi. Nu va luati masina. Costa mult, soseaua de coasta pe care veti merge este destul de periculoasa si foarte aglomerata vara, nu aveti unde sa parcati masina si daca gasiti locuri de parcare costa cam 4 euro pe ora. Deci, nu. Va deplasati tare usor cu autobuzele SITA care merg peste tot si cu ferry-urile care “inoata” intre statiuni.

Noi am stat in Salerno pentru ca era mai ieftin dar si pentru ca este tare bine legat de cam tot ce este de vazut pe coasta. Daca vreti sa stati numai pe Coasta Amalfi incercati o statiune mai centrala, dar daca vreti si Napoli si Capri si mai stiu eu ce uitati-va dupa un loc bine legat de obiectivele voastre.

Din aceeasi serie (linkurile vor fi disponibile pe masura ce articolele sunt publicate):

Cald si bine pe coasta Amalfi. Ep. 1: Sfaturi de inceput
Cald si bine pe coasta Amalfi. Ep. 2: Positano
Cald si bine pe coasta Amalfi. Ep. 3: Praiano
Cald si bine pe coasta Amalfi. Ep. 4: Amalfi
Cald si bine pe coasta Amalfi. Ep. 5: Ravello

5 thoughts on “Cald si bine pe coasta Amalfi. Ep. 1: Sfaturi de inceput”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *