Daca nu aveti timp sa cititi cele 4 episoade in care noi v-am spus pe larg ce sa faceti in vacanta in Sardinia, mai jos aveti o lista obligatorie de chestii de bifat:

1. Cazati-va in Alghero, dar luati-va si cateva zile de cazare pe coasta de est a insulei, in apropiere de Costa Smeralda. Sardinia este o insula foarte mare, a doua cea mai mare din Mediterana, asa ca nu prea aveti cum sa umblati dintr-un colt in altul fara sa obositi. Nu merita sa mergeti pana in Cagliari.

2. Luati-va o barcuta ca sa ajungeti pana la Capo Caccia. Barcile sa iau din port si costa 150 de euro, fara combustibil. Daca sunteti 6-7 oameni, este numai bine. Aveti grija la ancora. Noi ne-am trezit fara ea si a trebuit s-o platim. 50 de euro bucata. In drum spre Capo Caccia opriti-va la Capo Galera. Acolo se poate face scuba, dar sfatul nostru este sa va luati niste ochelari cu un tub si o sa faceti o economie pe cinste. Apoi opriti la Cala Dragunara, unde este si un petec de plaja unde va puteti odihni. Noi am prins marea tare agitata, asa ca nu am putut ajunge trece de Capo Caccia, dar dupa cum am auzit ca este o plaja superba. Va duceti voi si ne povestiti si noua.

3. Luati o masina si mergeti pana la Capo Caccia si pe uscat. Drumul este superb. Cand ajungeti in varf, veti vedea ca este o terasa. Treceti de ea pentru ca acolo isi duce zilele un italian pe cat de mare, pe atat de prost. Coborati scarile, cam 700 la numar, pana la Grota lui Neptun. Privelistea te lasa fara respiratie. Tururile ghidate in pestera sa fac din ora in ora.

4. Poate ca vi s-a facut foame dupa atatea scari. Pe drumul de intoarcere spre Alghero, la un moment dat se face spre dreapta. Ajungeti la o plaja mare si frumoasa, Mugoni. Chiar pe plaja este o terasa. Nimic specatculos la ea, dar mancarea este pentru zei. Aici am mancat niste scoici de-mi ploua-n gura si acum peste care am mai adaugat si niste paste cu scoici si alte minunatii din mare de simt cum ma ingras numai gandindu-ma la ele. Totul foarte ieftin. Tin minte ca cinci insi am dat vreo 75 de euro pe o masa regeasca.

Citește și:  TOP 20 de lucruri de facut in Madrid - partea a 3-a

5. Tot din portul din Alghero, puteti sa vorbiti de o barca pentru a explora Arhipelagul Maddalena, situat pe Coasta Smeralda, deci in estul insulei. Daca sunteti cazati in Alghero, trebuie sa plecati de dimineata ca sa ajungeti pe la 9 in Palau. De acolo luati barca spre Arhipelag. Nu aveti voie sa ratati destinatia asta pentru ca este absolut incredibila. Nu am dat pana acum de un loc mai bun de scaldat. Trebuie sa vedeti cu ochii vostri pentru ca eu degeaba trancanesc aici. In Palau, barca a fost mai ieftina, 130 de euro.

6. Din Palau, ajungeti imediat la Porto Cervo. Am fost in multe locuri bogate in lumea asta, in Capri, pe Coasta de Azur cu al sau infam Monte Carlo, dar nimic nu se compara cu obscenitatea luxului din Porto Cervo. La fel, este o chestie pe care trebuie s-o vedeti cu ochii vostri pentru crede ca-i adevarata.

7. Noi nu am apucat sa vedem toata Coasta Smeralda, dar din cate am citit mai erau cateva locuri pe care trebuia sa-l bifam: Cala Goloritze si Cala Mariolu. De asta va sfatuim sa va impartiti cazarea in doua, una in Alghero si una pe Coasta Smeralda.

8. Stintino si La Pelosa. Acestea sunt un sat de pescari, respectiv o plaja tare frumoasa, pazita de un turn vechi la care se poate ajunge fie inotand, fie pur si simplu mergand prin apa intr-o zona de adancime mica. Este o terasa unde sunt sezlonguri sub pini asa ca nu mai trebuie sa va mai spus unde sa stati. Un sezlong costa 5 euro.

9. Daca ati revenit in Alghero, dati o fuga pana in Bosa. Plaja de aici nu este cine stie ce, dar orasul este tare simpatic si colorat de zici ca-i carnaval tot timpul. O sa vedeti ca nici nu simtiti cum mai trece o zi. Nu mergeti in marina ca-i urata si mica. In plus, drumul de la Alghero la Bosa este numai pe coasta, asa ca va puteti inchipui cat este frumos.

10. Rezervati-va o zi si pentru Alghero si al sau centru vechi. O sa aveti ce vedea.

Pentru a afla ce sa faci in Sardinia chestii mai detaliate, recomand sa citesti toate articolele din sectiunea Vacanta in Sardinia.

 

Un comentariu

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.