Aparent suntem pe 97 august, așa că poate vă gândiți să mergeți în weekend la mare. Noi vă facem o imensă favoare și vă spunem că la Antico Pizza găsiți cea mai bună pizza din Constanța și că Botanica este cel mai cool bar de acolo.

Dincolo de faptul că pizza este grozavă la Antico Pizza, mai este și ieftină, dar nu asta ne-a determinat să o îndrăgim atât de tare.

Am testat o margherita, că altfel nu se poate, și ne-au plăcut mult blatul gumos, specific napoletan, sosul de roșii, dar mai ales frunzele de busuioc proaspăt pe care le găsești destul de rar, chiar și în pizzeriile cu pretenții.

Eu nu știu cum vă place vouă blatul, dar blatul de pizza adevărată, aia din Napoli, nu este nici pufos ca o felie de pâine, nici crocant ca o coajă uscată. Alea sunt imitații, pizza de americani, ce vreți voi, numai nu ce trebuie. Blatul napoletan este moale ca păcatul, ușor de digerat, cu multă apă în compoziție. De aceea pizza are un aspect ușor umed, este elastică. În plus, este coaptă foarte puțin, circa un minut, la temperaturi foarte mari. Da?

Am mai luat o marinara care cred că a fost pizza cu cel mai mult ton pe care am mâncat-o vreodată. Bună și ea, echilibrată și acompaniată de o felie strașnică de lămâie. Desigur, ca niște adevărați profesioniști, am încercat și o diavola și o quattro stagioni să ne convingem că treaba e treabă. Am mers mai departe și cu o pizza salami, așa că putem spune, oarecum epuizați, că oamenii de la Pizza Antico știu ce fac și bine fac.

Locul, de pe stada Nicolae Iorga, 48, pe lângă Spitalul Județean din Constanța, nu va lua niciodată marele premiu la vreo competiție de design. În pizzerie sunt trei mese, cuptorul și oamenii care muncesc de dimineața până seara. Cred că și asta mi-a plăcut. Pe o scenă a HoReCa unde mai toată lumea se concentrează pe design și plating, puțini rămân focusați pe sinceritatea și calitatea mâncării.

Pizzeria Antico are și un story frumos. Locul a fost deschis de Bogdan Mocanu, antrenor de jiu-jitsu brazilian, arte marțiale, kickboxing, MMA și lupte libere, potrivit informațiilor din presa locală. Acum voi să nu credeți că am scris de bine de frică, dar ni s-a părut un lucru interesant de menționat. Este o poveste de schimbare reușită, dar este posibil ca o parte din rigoarea de luptător să se fi transpus și în felul în care face acum pizza. Mergeți și încercați.

Citește și:  Acasa la Fratii Jderi

După ce v-ați săturat, noi vă recomandăm să beți o bere bună, un gin sau o cafea la Botanica, un bar de pe strada Mircea cel Bătrân, tot Constanța.

Paradoxal, deși este un oraș foarte turistic, Constanța este, din păcate, aproape lipsită de locuri cool de ieșit. Asta spune multe și despre calitatea turiștilor, dar și despre fauna locală. Acum, nah, la ce să te aștepți de la orașul ca i-a dat lumii pe Costi Ioniță, 3SE sau mai știu eu ce maneliști?

Revenind, Botanica este un bar atât de exotic, în cel mai bun sens al cuvântului, încât ai senzația că pășești într-o grădină magică. Locul este invadat de plante și de tablouri, întreaga sceonografie fiind găzduită de o casă istorică, modificată cu multă grijă.

”Vinovații” sunt Maria Colțatu și Alex Apostol iar reacția publicului la barul imaginat de cei doi a fost atât de bună, încât i-a luat și pe ei prin surprindere.

Terasa Botanica are 45 de locuri, iar la interior mai sunt alte 40 de locuri, dar în realitate nici nu prea îţi dai seama dacă stai înăuntru sau afară. Se pot organiza aici nunți, botezuri, dar vă dați și voi seama că nu e vorba de petrecerea clasică de maneliști, din fericire pentru noi toți. Noi ne-am nimerit ultima dată la un party cu ceva tineri de la teatru. O frumusețe de copii de 18-19 ani, de prindeai curaj în viitor. Pe de altă parte, atât de maturi ne-am simțit, încât am băut până ne-am uitat vârsta.

La Botanica găsiți niște ginuri foarte bune, beri artizanale de care nu prea mai dați în Constanța, cafea tare bună, și o grădină frumoasă unde să vă bucurați de soarele târziu de toamnă.

Nu, nici Maria și Alex nu ne-au făcut cinste, așa că puteți avea deplină încredere în recomandările noastre.

 

Adrese

Antico Pizza

Nicolae Iorga, nr. 48, Constanța, România

0799.220.440

 

Botanica Bar

Strada Mircea Cel Batran 129

Constanta, Romania

0735.484.826

 

Sursa foto: Facebook

9 comentarii

Reply

Bag de seamă ca te-a prins dorul de maree..! Mi-a lasat gura apă asa ca in acest weekend voi merge la o pizza… Ne mai auzim dupa.. ?

Reply

Eu zic sa mergi si la o bere dupa 🙂

Reply

Cam penibil. Pizza de la Antico e uneori atat de sarata incat iti vine sa o arunci direct la gunoi, iar Botanica arata cool, dar nu e nimeni. Niciodata. Si mai usor cu Ionita, 3SE si manelistii. Sau cam atat poti tu sa descoperi despre Constanta?

Reply

E pacat sa vorbesti fara sa citesti, dar cand ai putin timp, poate te uiti si pe chestiile de mai jos. A, da, si eu sunt din Constanta si as risca un pariu cu tine ca stiu mai bine orasul. Multumesc pentru comentariu, (ne)sarat asa cum a fost.
https://www.logout.ro/constanta-top-5-chestii-de-facut-16938.html
https://www.logout.ro/povesti-de-100-de-ani-azi-cazinoul-din-constanta-7253.html
https://www.logout.ro/regina-constanta-6473.html

Reply

V-am descoperit astăzi blogul și chiar mă întrebam dacă găsesc vreun review pozitiv?îmi place doza de aciditate din articole, parca mă regăsesc cumva. Într-adevăr e cam tristă Constanța, dar pe mine bucățile de plaja liniștită și fără bubuiala specifică litoralului nostru parca îmi încălzesc sufletul!?

Reply

Incantati de cunostinta 🙂 Si noua ne place Constanta, in orice anotimp. Iar doza de aciditate trebuie tratata ca atare, cu umor, nu cu seriozitate 😛

Reply

Alta persoana din Constanta care comenteaza aici.
E bine sa afli de noi localuri interesante din orasul natal, mai schimbi repertoriul carciumilor cunoscute din liceu.

Reply

După ce am citit aticolul tău, am fost de două ori la Antico și este exact cum ai descris 🙂
Mi-a plăcut gustul și mirosul care ne-a amintit de micile pizzerii italiene, iar oamenii care lucrează acolo sunt foarte drăguți. Locul este intim și simplu, poate ar merge un strop de muzică italiană în surdină 😛
Quatro formaggi cu chorizo a fost pereferata tuturor, dar merită încercate toate tipurile. De preț nu mai zic, este pentru orice buzunar.
Muțumim pentru recomandare, Rox!

Reply

Data viitoare venim si noi. Ne bucuram ca am fost utili.

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.