Cu o istorie de peste 500 de ani, Conacul Zabola este una dintre cele mai spectaculoase proprietăți din Transilvania. Domeniul a fost readus la viață prin eforturile descendenților familiei Mikes, veche familie de secui, implicată în domeniul armatei, politicii sau al economiei.

Azi, proprietatea are 20 de camere, perfecte pentru un refugiu în inima naturii, în miez de toamă friguroasă.

”Zabola Estate este o locație ieșită din comun”, ne spune Albert Zoltan, reprezentant al conacului.

 

Lucrările la refacerea domeniului, care în total are o suprafață de 500 de hectare, au început în urmă cu aproximativ 15 ani. Ele au fost demarate de Contesa Roy-Chowdhury Katalin (născută Mikes) și de cei doi fii ai ei, care stau pe domeniu și conduc resortul.

”Lucrările au început în 2005 și încă nu sunt finalizate. În fiecare zi facem câte un pas către perfecțiunea dorită. Anul aceasta am dat drumul la centrul de echitație, am mai făcut un observator de urși și mai avem proiecte în buzunar. La început aveam numai 5 camere, după care încet-încet am trecut prin mai multe etape și în prezent funcționăm cu 20 de camere și un apartament.”

 

Citește și:  Pescuit de octombrie in Delta Dunarii

Albert Zoltan mai spune că fiecare cameră are specificul ei, rezervările putând fi făcute în funcție de preferințele călătorului.

”Avem camere open space cu cadă tip insulă, cu șemineu funcțional, cu dușuri speciale de două persoane. Folosim o groază de lumânări. La evenimente, uneori, sălile sunt luminate numai cu 400-500 de lumânări.”

 

Dacă vă decideți să ieșiți totuși din cameră, puteți să vă dați cu barca pe unul dintre lacurile de pe domeniu sau să vă uitați după urși, din observator. Vremea bună poate vă inspiră la un picnic sau la o plimbare cu bicicleta.

”Domeniul are 500 de hectare, deci activitățile în aer liber sunt abundente (tir cu arcul, drumeții ghidate etc.).”

Bisericile fortificate din zonă, micile muzee sau ateliere meșteșugarilor din partea locului pot fi și ele obiective de vizitat.

 

Acum vedeți și voi ce preferați. Noi am rămas totuși cu gândul la cadă și la lumânări și nu am mai ieși de acolo până la primăvară. Poate doar să vedem un urs înainte de a intra și el la hibernare.

 

Adresa:

www.zabola.com

Rezervări: [email protected]

Contact: 0735.231.432 – Zsuzsa Dima

2 comentarii

Reply

Îmi crește inima de bucurie cand citesc despre astfel de proiecte realizate in Romania. Visez la ziua cand toate domeniile parasite un pic vor fi scoase la lumină si redate circuitului turistic. Sper că anul 2020 va fi suficient de lung sa reusesc sa vizitez macar acedt domeniu. Succes proprietarilor!

Reply

Si noi visam…

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.