Mâine seară, începând cu ora 18:00, la parterul clădirii Tower 1 din cadrul Globalworth Campus (B-dul Dimitrie Pompeiu, 4-6), va avea loc o nouă ediție a Globalworth District și anume The Music Edition.

”Lobby-ul clădirii de birouri Tower 1 va găzdui un concert live cu Tomma Alistar și două petreceri tematice cu artiștii VRTW – UFe Dj Set și King Rabbit – acompaniate de vizualuri realizate de cuscrew și Adistu. In plus, un element unic al evenimentului va fi o instalație de artă care transpune în muzică biodate culese de la plante și le permite vizitatorilor să experimenteze modul în care melodiile se modifică în raport cu fluctuațiile din mediul înconjurător”, ne explică Alex Dinu de la One Night Gallery.

One Night Gallery – Globalworth District

Devenit din ce în ce mai vizibil, One Night Gallery s-a conturat ca unul dintre cei mai articulați vectori de promovare a artiștilor vizuali tineri prin evenimente care produc interacțiuni între artă și noile tehnologii.

Mai mult, toate evenimentele organizate de One Night Gallery au avut loc în spații neconvenționale, care îi asigură privitorului un cu totul alt gen de experiență artistică față de o galerie, de exemplu.

Pe de altă parte, Globalworth este cel mai mare proprietar de birouri din România, iar portofoliul său include și Globalworth Campus, din zona Pipera, acest Canary Wharf al Bucureștiului (dacă Bucureștiul ar fi Londra, ceea ce nu este, așa că mergem mai departe).

Cum viața de corporatist nu este deloc ușoară, mai ales când fiecare zi e un fel de survival ca să ajungi la birou (pentru că, din nou, Bucureștiul nu e Londra), unii proprietari de clădiri s-au gândit că nu ar fi rău să încerce să aducă o schimbare.

Cam de aici a rezultat colaborarea dintre Globalworth și One Night Gallery, colaborare care mai departe a devenit Globalworth District.

”Globalworth District s-a născut ca o continuare firească a unor acțiuni pe care le-am dezvoltat alături de Globalworth anul trecut. Primul eveniment pe care l-am organizat împreună a fost cel în care am transformat lobby-ul Globalworth Tower într-o galerie de artă augmentată cu lucrările lui Victor Fota. Și apoi a urmat cea de-a șaptea ediție One Night Gallery la Globalworth Green Court, care a devenit o expoziția stradală interactivă dedicată artistului urban Kitră. Următorul pas a fost să lansăm cartierul dedicat artei și tehnologiei. Ideea de la care a pornit acest proiect este de a extinde harta evenimentelor culturale și în zona de nord, așadar Globalworth District este în primul rând despre comunitate, despre oamenii din clădirile Globalworth, tinerii artiști, iubitorii de tehnologie și pasionații de noi experiențe”, ne mai spune Alex.

Potrivit acestuia, Globalworth District a fost lansat în luna februarie, anul acesta, și a devenit primul „cartier” art& tech din România, dezvoltat de Globalworth și One Night Gallery.

”Proiectul își propune să promoveze tânăra generație de artiști români și să aducă evenimentele culturale mai aproape de comunitate, transformând clădirile de birouri în spații neconvenționale care găzduiesc și susțin arta și tehnologia. Peste 100.000 de oameni lucrează zilnic în clădirile Globalworth din București, majoritatea dintre ei cu pasiuni și interese comune. Astfel, Globalworth District are scopul de a crea acel spațiu în care toți acești oameni să se cunoască, să socializeze și să schimbe idei, iar cultura și tehnologia au acest dar de a ne conecta. Evenimentele sunt construite în jurul a trei piloni: muzică, arte vizuale și design vestimentar, toate reinterpretate cu ajutorul tehnologiei. Aceasta din urmă reprezintă firul roșu care leagă toate activitățile din Globalworth District, fiind în același timp un element nelipsit din viața noastră de zi cu zi, precum și din a oricărei companii.”

Citește și:  Transalpina Ski Resort, in sfarsit o alternativa la Valea Prahovei

Astfel, mâine aveți ocazia să vedeți cum arta și tehnologia pot schimba un mediu de lucru clasic în cadrul Globalworth District The Music Edition, iar Alex spune că astfel de proiecte vor mai urma.

”Pe tot parcursul anului ne propunem să aducem conținut artistic reprezentativ pentru cei trei piloni ai proiectului, arte vizuale, muzică și fashion, către comunitatea din clădirile Globalworth. Căutăm de fiecare dată alt spațiu în care vizitatorii să devină mai mult decât spectatori, putând să interacționeze cu arta și să o descopere dintr-o nouă perpectivă, precum în realitatea virtuală sau augmentată. Spre exemplu, în luna mai înscriem pe harta Noaptea Muzeelor și clădirea Bucharest Tower Centrer din Piața Victoriei cu un proiect de videomapping, iar în luna iunie vom expune în mai multe spații peste 400 de lucrări în cadrul ediției dedicate artelor vizuale.”

Iar ideile One Night Gallery nu se opresc aici.

”Avem planuri mari pentru 2019. Mâine este despre Globalworth District Music Edition, de joi până duminică prezentăm o instalație în cadrul Spotlight, în fața clădirii Rosenthal, în mai vom avea cea de-a zecea ediție One Night Gallery împreuna cu Sebastian Pren la Teatrul Odeon pe 18 mai și pregătim alte două hotspoturi pentru Noaptea Muzeelor alături de Samsung și Globalworth. Și poate cel mai important e faptul că ne pregatim să lansăm în septembrie un festival de artă și tehnologie care să reunească sub umbrela sa cele șapte arte: arhitectură, sculptură, pictură, arte performative, muzică, film și literatură care vor fi prezentate cu ajutorul tehnologiilor emergente. Acest proiect colaborativ va implica artiști, galerii, ambasade, instituții publice pentru a aduce arta mai aproape de oameni și de a-i ajuta să o exploreze prin modalități inedite.”

Sfatul nostru este să vă puneți toate aceste evenimente în agendă, să stați cu ochii pe One Night Gallery pentru update și din când în când să dați câte un logout.ro.

Ne vedem mâine!

INFO BOX

Globalworth District Music Edition

Unde: Globalworth Campus, Bdul Dimitrie Pompeiu, nr. 4-6, Lobby Tower 1
Cum ajungem: metrou Pipera. Încercați să evitați RATB sau STB. Știți voi de ce
Când: 6 pm – 12 pm

Un comentariu

Reply

Pe mine m-ati pierdut pe drum… Tehnologie, tehnologie… Succes!

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.