Green Camp este evadarea de care avem nevoie după ce am stat atâta între patru pereți. Aici, zidurile de beton se transformă în pânza de bumbac a corturilor care compun Green Camp, aceasta fiind de altfel singura graniță între tine și natură.
”Proiectul Green Camp a început de fapt cu un alt proiect mai vechi: Green Adventure. În anul 2010 eu, Cătălin Câmpeanu, am luat hotărârea să renunț la afacerea mea din domeniul producției publicitare, decizie luată tot pe fond de criză economică. Efectele crizei din 2008 asupra pieței de publicitate m-au făcut să cred și să simt că experiența vieții mele trebuie să fie bazată pe ideea de învățare și fericire”, spune Cătălin.
Pasionat de activitățile outdoor, Cătălin își propune la acel moment să scoată cât mai multă lume din depresia economică și s-o ”vindece” în natură, Green Adventure făcând de toate, de la rafting, până la drumeții, toate certificate cum trebuie.
”În 2010 mi-am cumpărat o barcă de rafting și am dat drumul proiectului numit Green Adventure. Începutul a fost timid și am avut nevoie de aproximativ 3 ani să reușesc să îmi fac noua firmă cunoscută.”
Munca nu a fost în zadar, pentru că anul trecut, mai bine de 6.000 de oameni au avut încredere în Cătălin și în echipa de ghizi a Green Adventure alegând programele gândite de ei.
”Călătorind foarte mult în afara României, am vizitat firme care aveau același profil ca Green Adventure și am observat ceva: majoritatea aveau un loc al lor, o bază, care oferea spații de cazare, restaurant, bar și divertisment pentru clienții lor. Și am început să îmi doresc și eu acest lucru!”
Astfel, în 2016 în mintea lui Cătălin se conturează ideea Green Camp.
”Din 2016 știam că o să fie un glamping situat în zona Gura Teghii, jud. Buzău. De ce această zonă? În primul rând pentru că sunt îndrăgostit de ea! Aici Green Adventure organizează rafting pe râul Buzău și Bâsca, programe de caiace pe lacul Siriu, drumeții montane în zona sălbatică a munților Buzău, programe de cățărare. Zona este absolut superbă.”
De la vis la realitate drumul s-a dovedit mai anevoios decât credea Cătălin. În 2016, alături de un prieten, cumpără terenul necesar. Apoi a urmat o mică organizare de șantier, mică pentru că fondurile s-au dovedit repede insuficiente. În contextul acestui impas financiar, Cătălin începe să caute oameni.
”În iarna anului 2017 am întâlnit omul și ca să vedeți potrivire maximă, el avea și o firmă de cosntrucții! Din acel moment echipa finală s-a format: Cătălin, Cristi și Adi! Noi trei o să fim nucleul Green Camp!”
În 2018 începe șantierul adevărat la Green Camp. Provocarea a fost enormă pentru că impactul asupra terenului trebuia să fie minim.
”Termenul nostru de finalizare a fost la început luna august 2018. Pe urmă, septembrie 2018. Noiembrie 2018…Martie 2019…Aprilie 2019…Mai 2019…Și într-un final am fost GATA la începutul lunii iunie 2019!”
Primul grup a rezervat perioada 7-9 iunie 2019 și toate a fost finalizate cu fix 10 minute înainte ca oamenii să intre în Green Camp. Apoi, lucrurile au mers de la sine, organic, normal.
”Din prima săptămână am avut rezervări, ritmul a crescut exponențial și în luna august am avut vârful de rezervări! Chiar din primul an am avut un grad de ocupare de aproape 100% în weekend-uri și de peste 30% în cursul săptămânii!”
Green Camp are 44 de locuri în condiții de Glamping (adică ai tot ce trebuie, nu ca atunci când mergeai tu cu cortul la Căciulata – n.red.) împărtite așa: 12 corturi de 2 locuri, 4 corturi de 4 locuri și un cort Royal cu capacitate de 4 locuri.
Toate acest corturi de glamping sunt dotate cu paturi și saltele prremium, perne și pilote de puf de gâscă, mobilă de ambient (măsuță și scăunele), elemente de decor.
Corturile sunt „plantate” pe terase de lemn, care vă oferă propiul balcon accesorizat cu mobila realizată 100% de echipa Green Camp.
”Totul este făcut de noi: paturile din lem, scaunele, mesele, ornamentele… Peste tot o să regăsiți amprenta noastră, o amprentă a oamenilor, fără graba roboților din era societății de consum. La noi timpul stă pe loc!”
Dincolo de corturi, proiectul are 3 grupuri sanitare premium și un restaurant de 60 de persoane.
”De 10 ani activăm în turismul de aventură și organizăm programe outdoor de genul rafting, ture de caiace, drumeții montane, canyoning. Prin Green Camp ne-am dorit să arătăm turistului român că ideea de vacanță nu este similară cu ideea de convalescență! Din păcate, mentalitatea românească este definită de o stare total vegetală în vacanță! Și noi credem că este o mare greșeală de mentalitate!”
Asta pentru că antreprenorul spune că stresul cotidian nu trece cu statul degeaba la all inclusive, ci cu experiențe, iar astea nu se obțin între patru pereți.
”Cea mai renumită și cerută activitate este raftingul! Din anul 2010 furnizăm programe de rafting pe râul Buzău și Bâsca, deci putem să spunem că am devenit experți! Tot în zonă derulăm programe de caiace pe lacul Siriu, drumeții montane, ateliere de alpinsim și rapel, diferite cursuri de activități outdoor și foarte multe programe corporate de team building.”
Iar când noaptea vine și te dor și mușchii pe care nu știai că îi ai, mai urmează o experiență.
”Vă rugăm să închideți ochii și să încercați să vă imaginați în mijlocul naturii, într-o seară de vară frumoasă. Să simțiți aerul răcoros cum vă invadează corpul și vă aduce o stare de relaxare totală. Și vă ia somnul. Vă ridicați și mergeți în patul confortabil din cameră voastră. Închideți ușa și vă culcați între 4 pereti de beton sau lemn. Brusc între voi și natură ați pus o barieră materială! Exact invers se întâmplă la Green Camp! Când o să mergeți să vă culcați, între voi și natură o să aveți doar un perete de bumbac. Un perete care respiră 100%, dar vă protejează de ploaie sau vânt. Aerul o să treacă nestingherit peste voi și voi o să rămâneți în mijlocul naturii!”
Ați primit recent vreo invitație mai frumoasă de atât? Nu credem, așa că atunci când toate cele trăite acum vor fi duse, poate nu vom refuza propunerile de experiențe venite de aici, de aproape, de la antreprenori căliți prin crize.
”Suntem greu încercați acum, dar suntem conștienți că această situație nu o să ducă la dispariția noastră! O să avem o perioadă mai lungă sau mai scurtă de criză socială și economică, dar cândva totul o să revină la normal. Sperăm însă ca acest normal să ne aducă valori mult mai importante și puternice decât cele din trecut.”
Contact:
Vadu Oii, jud. Buzău (zona Nehoiu).
Coordonate GPS 45°31’28.80″N 26°27’11.84″E