Noi știm că acum mai toată lumea este pe quinoa și pe varză kale după sarmalele, piftia și cârnații de sărbători, dar la fel de bine știm că ne trece entuziasmul ăsta, cam la fel de repede cum ne lecuim de mersul la sală.

Și când veți simțiți nevoia să mâncați ceva cu adevărat bun, noi vă rugăm să vă duceți pașii spre Old Kitchen, un restaurant mic din București, pe strada Sfinții Voievozi, undeva pe lângă căminul Moxa al ASE-ului.

De cum ne-am pus la masă, masă de lemn frumoasă înconjurată de pereți cu ștergare ca la țară, am și încolțit două ciorbe.

Ne-am făcut de cap cu un lucioș, adică o ciorbă de varză cu afumătură, și o ciorbă ardeleanească cu afumătură și tarhon, ambele 16 lei, ambele neprețuit de bune. Nu uit să spun că pâinea care a venit cu dânsele era foarte bună. Nu a scăpat nici ea, drăguța.

După ce ne-am mai liniștit un pic din foamea cu care venisem, am zis să-i dăm mai departe. Am luat un boț ardelenesc desfăcut, 29 de lei, adică un fel de bulz, dar nu tocmai.

Foarte îngrijit era totul pe farfurie, mămăligă aurie și cremoasă, cărnița era mărunt tocată și rumenită, smântâna era grasă și fină, toate arătau tare bine laolaltă. Nu a scăpat nimeni, iar.

Am mai luat o porție de murături și niște chifteluțe nemțești în sos de muștar și smântână. Mai dragii mei oameni buni, voi înțelegeți că se desfăceau miracole în sosul acelor chifteluțe, că atunci când compuneai dumicatul (soldățelul, cum zicea bunicul) cu tot cu piure cremos și cu o bucățică de muraturică plângeau în pumni chefi cu stele Michelin? Încă visez la acele chifteluțe. Și la masa de Crăciun cred că aveam fantezii cu ele.

Citește și:  Cum ajung locurile mediocre in voga: Azi, Tuk Tuk

Iar de băut am luat un sirop de fructe și chiar cu burta plină cum eram, tot mai trăgeam cu ochii în farfuriile oamenilor pentru că la Old Kitchen au și gomboți cu prune, minune pe care nu o găsești pe toate drumurile.

Ce aș vrea să vă mai spun este că lumea este tare prietenoasă pe acolo și locul este curat și aranjat ca gospodăria unei femei harnice.

Și atmosferă bună și mâncare pe măsură de-ți vine să o duci și pe mama ta acolo să vadă că, pe lângă ea, mai gătește cineva bine de tot. O să vedeți că se va bucura mult să afle că și în orașul mare e un loc mic unde poate odorul ei să mănânce ca acasă, la mama.

Hai, să aveți poftă!


P.S. Toate pozele sunt luate de pe pagina de Facebook a Old Kitchen. Până să-mi scot eu aparatul să fac fotografii, terminasem deja mâncarea 🙂


Contact Old Kitchen

AdresaStrada Sfinții Voievozi 13, Sector 1, Bucuresti
Telefon0732773537
OrarLuni – Sâmbătă: 12:00 – 22:00
Duminica: închis
Mail[email protected]

Dacă nu ajungeți la ei, puteți lua mâncarea lor de pe www.caserola.ro și www.foodpanda.ro

6 comentarii

Reply

am citit asta, fix inainte de masa…Bravo mie! acum ma duc sa rup cardul in doua la pranz. Multumesc!

Reply

Cu drag! Daca au chiftele, zi-ne si noua 😛

Reply

Alta data sa scoti tel.pe masa? Am studiat farfuriile si nu gaseam ce ai mancat.. A fost bine si asa, m-am ales cu mai multe detalii despre bucate alese.. Sa va fie de binee! Felicitari bucatarului! Sper sa ajung si eu pe acolo.

Reply

Este o poza cu chiftelele. Alea sunt tot ce conteaza 😛

Reply

Ai dreptate, mi s-a luat grija din suflet ca s-ar putea sa stai flamanda ..:)

Reply

Da, si eu m-am bucurat de norocul in forma de chiftea care a dat peste mine 🙂

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.