Italia, după cum bine se știe, are cam de toate, printre care se numără și niște lacuri glaciare absolut demențiale, numai bune de răcorit vara (sau la început de toamnă). Unul dintre aceste lacuri este Garda și nu știu cum faceți, dar organizați-vă și mergeți acolo. Mai jos aveți cu liniuță niște info utile, pe scurt.

  1. Luați-vă bilet de avion pe Milano Bergamo. Înainte era un zbor pe Verona care era numai bun, dar din motive necunoscute de noi au decis să îl scoată. Noi am mers pe Milano Linate, dar nici nu am fost din cale afară de organizați, după cum puteți citi aici. Deci bilet pe Bergamo, NU pe Linate.
  2. Dacă aveți timp, stați o seară în Bergamo. Noi NU am avut timp și pentru că am aterizat pe Linate 🙂
  3. Luați-vă mașină. Musai. Card embosat și mașină că altfel trebuie să faceți fel și fel de combinații de transport în comun care vă mănâncă timpul. Deci mașină, NU tren+autobuz+autostop+scuter!
  4. Lacul Garda este imens. Are vreo 60 de kilometri lungime și mai bine de 300 adâncime. Nu vă faceți iluzii că îl vedeți pe tot într-o zi. Puteți sta lejer 3-4 zile la lac fără să vă plictisiți.
  5. Stați o seară în Sirmione. Este tare frumos, iar plaja din oraș, Jamaica, este chiar spectaculoasă, fără a fi prietenoasă cu cei care nu știu să înoate.
  6. În Sirmione, puteți să stați aici. Paturile sunt foarte bune și micul dejun este generos. De mâncat, noi am testat Osteria Al Tocol de unde am luat un platou cu pești. Suficient pentru două persoane, dar noi ne-am mai lăcomit și la o pizza. De la localnici, am înțeles că la Trattoria La Fiasca este bine, dar noi nu am ajuns.
  7. Pentru băi absolut superbe de care noi NU am avut parte pentru că NU am avut mașină, vă recomand din toată inima mea niște zile de cazare în Malcesine, pe coasta de est a lacului Garda. Pe malul lacului nu veți da de plaje ca în Mamaia, cu nisip cât vezi cu ochii, dar veți da de o apă incredibilă. Malcesine, da?
  8. Dacă sunteți cu sporturile de apă care implică și vânt, musai, dar musai mergeți în Riva del Garda. Dincolo de faptul că locul este superb, puteți practica de toate, kite, windsurfing, parapantă, băut bere pe malul apei și durutul în cot de toate. Orice.
  9. Dacă aveți mașină, ceea ce noi NU am avut, dați o tură până la Bolzano, ceva mai în nord. Este un oraș tare frumos de unde puteți ajunge să vedeți Dolomiții, doar cei mai frumoși munți din lume, și ceva lacuri printre care enumerăm Karersee și Braies. Noi NU am văzut lacurile pentru că NU am avut mașină, dar am ajuns în Val di Funes și era să plângem la poalele Dolomiților în fața bisericii de mai jos. Atât de frumos este. (Ajungeți la biserică mergând tot înainte pe drumul care vă duce în Val di Funes dinspre Bolzano. Serios, la un moment dat se termină drumul și dați de biserică)
  10. În Bolzano, stați aici. Seara, ieșiți la un pahar de Gewürztraminer (adică vin alb) la crâșma Nadamas. Este perfectă! Dacă vreți să mâncați ceva cu localnicii, vă recomadăm Osteria dai Caretta. Foarte mișto. Vedeți voi de ce când ajungeți acolo 🙂

Ca să faceți toate cele de mai sus fără a fi pe fugă, aveți nevoie cam de 6 zile, dacă vreți să stați și în Bergamo. Dacă nu, cinci zile sunt ok. Cu mașina, da?

Citește și:  Bolivia nu-i pentru obrazul subtire. Episodul III

!!!

Veți vedea că multă lume recomandă o baie la Spiaggia Baia delle Sirene la lacul Garda. Noi NU. Este o plajă unde trebuie să plătiți o taxă de intrare, ceea ce e complet aiurea când ai minune de lac la dispoziție și sute de locuri de scăldat gratuite.

Vacanță frumoasă!

Articole pe acelasi subiect:

Scurtă aventură în nordul Italiei, la lacul Garda ... Trebuia să fie o vacanță de relaxare, undeva la lacul Garda (nordul Italiei), în care nu trebuia să fac altceva decât să dorm, să fac baie, să mănânc ...
Elba te spala de toate pacatele Am crescut langa ape. Am copilarit in Tulcea, iar in vacanta ma trimiteau ai mei la Ceatalchioi, un sat pe Dunare. Urata apa, dar plina de minuni si d...

2 comentarii

Reply

Merg cu placere, cu o conditie : tu sa fii cu mine..:) Sunt dispusa sa achit tariful ghidului..

Reply

Vorbim in privat 😛

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.