Ce facem in weekend: Transbucegi, Padina, Pestera Ialomitei

Pentru ca mai mult ca sigur ati ramas fara bani la final de vara si deja ati vazut ca Vama este fix la fel, poate va lamuriti si cum este treaba cu Transbucegi. Nu va trebuie bani de cazare pentru ca va propunem un traseu de o zi. Va trebuie numai niste benzina, ceva merinde si sunteti buni de plecare.

Scurt si la obiect:

Care este traseul?

Noi am plecat din Bucuresti pe la 9 dimineata iar destinatia finala a fost Padina.

Cum ajungem la Padina?

Veti folosi drumul Transbucegi. Sigur ati auzit de el pentru […]

Se inchide Transalpina Ski Resort?

Amplasamentul turistic de schi „Vidra Transalpina” Voineasa din judeţul Vâlcea, inceput în septembrie 2011 şi finalizat în proporţie de 92% în primăvara acestui an, este pe cale de a fi lăsat în paragină, ca în cazul staţiunii montane Vidra, aflată tot în judeţul Vâlcea. Cauza o reprezintă insolvenţa firmei SC Acomin SA, compania care s-a ocupat de demersul lucrărilor, luptele politice şi indiferenţa, potrivit unui articol publicat de Curierul de Ramnic la inceputul acestei saptamani. Potrivit Business Magazin, care preia un mesaj postat pe Facebook, din cauza dezinteresului manifestat de Ministerul […]

The Wall: Care va fi zidul pe care il voi sparge eu?

Nu mai insist cu The Wall a lui Roger Waters. Banuiesc ca pana acum ati avut timp destul sa cititi zeci si zeci de cronici despre concertul de aseara. Si da, niciuna nu minte. The Wall a fost senzational si tare greu de explicat in cuvinte pentru ca 90% din toata atmosfera a fost facuta de imagini. Cred ca ar trebui sa se lase cu demisii in lant de la toti priceputii aia de la Hollywood care sunt plini de efecte speciale, dar care au uitat de povesti.

The Wall a fost […]

Vama Veche este fix la fel

“Domne, Vama nu mai este ce a fost! Da, toate s-au scumpit, au venit aia cu jeep-urile lor si fetitele cu tocuri. Da, domne, si este si scumpa. Au pus si asfalt. Vama Veche nu mai este ce a fost!” Chiar asa sa fie?

Eu sunt din Constanta si prima data am fost in Vama Veche in liceu, cu cortul. Erau mai putine magazine, mai putina lume, nu neaparat mai buna. Mai multe corturi, mai putine vile, mai mult nisip, mai putin asfalt. Chelnerii dadeau bautura gratis mai multa sau poate aveam […]

Ce sa faci in Sardinia

Daca nu aveti timp sa cititi cele 4 episoade in care noi v-am spus pe larg ce sa faceti in vacanta in Sardinia, mai jos aveti o lista obligatorie de chestii de bifat:

1. Cazati-va in Alghero, dar luati-va si cateva zile de cazare pe coasta de est a insulei, in apropiere de Costa Smeralda. Sardinia este o insula foarte mare, a doua cea mai mare din Mediterana, asa ca nu prea aveti cum sa umblati dintr-un colt in altul fara sa obositi. Nu merita sa mergeti pana in Cagliari.

2. Luati-va o barcuta […]

Scurt ghid de supravietuire in Sardinia

Ce trebuie sa stiti inainte de a pleca intr-o vacanta in Sardinia?

Cu ce ajungem acolo? Cu avionul. Noi am plecat cu Wizzair si pentru perioada 3-10 iulie biletele, cu aterizare in Alghero, ne-au costat 583 de lei de caciula.
Unde ne cazam? Pentru prima data am cautat cazare altundeva decat pe booking.com. Am ajuns pe homeaway.com si vreau sa va zic ca am dat peste cea mai tare cazare de pana acum. Am luat un apartament, chiar aproape de centrul vechi al orasului si ne-a costat 1.000 de euro, cinci persoane, 7 zile. Aici […]

Le Big Mac care-ti da infarct. Un mic excurs prin America – Ep. 2

Ramasesem la cersetori. Sint vreo doi, cum se zice. Ma asteptam la asta asa ca n-a fost nevoie de apa de trandafiri sa ma readuca in simtiri din cauza pravalirii sprincenelor dupa ceafa de mirare. Dar aia nu se vaieta, nu-si expun ologelile si nu te agaseaza. Unul singur m-a abordat sa-i dau niste marunti. In rest, isi vedeau de treaba si nu sareau cabalina.

Gagici. Evident, ca-n orice colt de pe mapamond, is peste tot. La fel de evident, cele mai multe au trasaturile alea americanesti (imbecilii sa nu-ntrebe de ce) care […]

Le Big Mac care-ti da infarct. Un mic excurs prin America – Ep. 1

In luna mai am fost pana-n America. Am stat 10 zile, cam jumatate in Washington si restul de jumatate in Pittsburg. In Washington am avut cumva acelasi sentiment care m-a incercat in capitala cea noua a Kazahstanului, Astana. De artificial, de abiotic. Totul ordonat, previzibil. Ca un fel de matematica sterila.

Timpul stat acolo a fost, evident, insuficient ca sa-mi fac o parere mai inchegata despre tara asta. Cu ce m-am lamurit, totusi, a fost obezitatea. Dupa vizita acolo, pot spune ca in Romania nu exista asa ceva decit in cazuri foarte rare. Obezii […]