Noodles cu legume și pui – o rețetă rapidă, sănătoasă și ușor de făcut când #stămacasă. Se face în 30 de minute și se mănâncă în 10

Nu știu dacă noodles sau sos de soia ți-ai băgat în coș când ai făcut proviziile pentru perioada asta de izolare, dar dacă nu, la finalul acestei rețete o să ți le treci pe lista urmatoarelor cumpărături. 🙂

Totul a început de la poftele care m-au năpădit de când stau în casă și care îmi dau idei de preparate care mai de care mai calorice, de cred că voi ieși cu 10 kg în plus din izolarea asta nenorocită.

Gândul inițial a fost să mă folosesc de Glovo și să comand ceva noodles cu pui si legume de la Wu Xing, Chopstix, KungFu King sau alții ca ei.

Dar cum pandemia asta ne-a speriat pe toți, și cum nici eu nu-s vreun zeu, m-am gândit că mai bine mă feresc de un contact în plus cu un curier. Și am zis să las livratorul să se ducă la cineva care are nevoi reale și nu pofte, ca mine.

Am auzit și că financiar e mai bine să stăm la adăpost în vremuri de-astea, deci nici ideea a 100 de lei cheltuiți pentru un prânz nu mă dădea pe spate.

Dacă mai pui peste și că o oră de treabă în bucătărie e mult mai sănătoasă decât o ora pe telefon de-am&*$#a, decizia era ca și luată. În secunda urmatoare, eram prin dulapuri căutând noodles printre cele 17 pungi de faină albă. Glumesc! :))

Noodles cu legume și pui – Ingrediente pentru 4 portii

  • 1 morcov măricel
  • 1 ardei kapia
  • o jumătate de ardei iute roșu
  • 3 cepe verzi
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 buc. piept de pui
  • 250 gr. noodles (Chow Mew Noodles – Vitasia – de la Lidl)
  • sos de soia
  • sos wasabi
  • praf de usturoi
  • praf de chili
  • praf de ghimbir (n-am avut ghimbir proaspăt)
  • amidon din cartofi (dacă ai!)

Timp necesar: 30 de minute

Cum să prepari Noodles cu legume și pui?

  1. Spală legumele și taie-le julienne

    După ce speli bine legumele, le tai bastonașe de dimensiuni relativ egale și le pregătești de aruncat la prăjit în tigaie (morcovul cu ardeiul kapia și ceapa, cu usturoiul și ardeiul iute).

  2. Pune 2 litri de apă la fiert într-o oală

    În apă pune și sare. După ce ajunge la punctul de fierbere o oprești și pui noodles-ii la hidratat timp de 4 minute (sau cât scrie pe punga noodles-ilor tăi).
    Fă asta mai înspre final (când esti aproape gata cu legumele și puiul la tigaie) ca să ai totul cald.
    ATENTIE! Nu fierbe noodles ca pe paste!

  3. Pregătește pieptul de pui

    Spală pieptul de pui și taie-l felii subțiri. Nu e neapărat să-l și condimentezi. Îți explic mai jos de ce.

  4. Pregătește sosul de soia

    Amestecă într-un bol sos de soia, puțin praf de usturoi (merge și usturoi mărunțit bine), puțin sos wasabi, praf de chili și amidon (îi aduce sosului o textura ușor mai consistentă și plăcută la gust). Sosul de soia este jocul tău. Tu alegi cât de condimentat, sărat, usturoiat sau iute vrei să-l faci. Pune-l deoparte când e gata!

  5. Apucă-te de treabă dacă totul e pregătit

    Pregătește un bol mare în care să amesteci totul la final.

  6. Prepară puiul la tigaie, la foc iute

    Încingi tigaia bine, apoi torni ulei destul de generos. Eu am început cu puiul, căruia nu i-a luat mai mult de 10 minute să arate rumenit și căruia la final i-am aruncat 2-3 rondele de usturoi proaspăt tăiat și 2-3 linguri de sos de soia. Datorită sosului de soia, care este foarte sărat, nu e nevoie să mai adaugi sare. La final, cu o sită, scoți puiul în bol.

  7. Prepară legumele la tigaie, la foc iute

    Cu tigaia deja încinsă de la pui, arunci prima dată morcovul și ardeiul kapia, că sunt mai tari și au nevoie de ceva mai mult timp de preparare. Nu mai mult de 5 minute, totuși. Când sunt gata, cu o sită, le scoți în bol.
    Dupa aceea arunci și celelalte legume – ceapa verde, 2-3 felii de usturoi și ardei iute roșu – pentru 2-3 minute de preparare. Când sunt gata, cu o sită, le scoți în bol.

  8. Scoate noodles de la hidratat

    După cele 4 minute în care noodles-ii s-au hidratat, îi scurgi într-o sită, după care îi arunci în bol peste toate celelalte ingrediente.

  9. Adaugă sosul de soia

    Finalizează preparatul adăugând sosul de soia pregătit dinainte și amestecă bine, pentru ca sosul să ajungă la fiecare ingredient din bol. De obicei, datorită sosului de soia foarte sărat nu e nevoie să mai adaugi sare.
    Când totul este omogenizat poți să adaugi și ceapa verde (sau chives) tăiată marunt pentru o notă fresh și o tușă cromatică care îți vor aduce laude de la cei din casă.

Citește și:  Locuri noi pentru călătorii altfel. Azi, Casa din Vale

Noodles cu legume și pui – Ponturi

  • În post, poți să renunți la pui și să faci noodles doar cu legume. E la fel bun.
  • Alte rețete cu noodles: Rață cu noodles Chow Mein
Noodles cu legume si pui
Noodles cu legume si pui

Poftă bună! Și nu uita: Când #stămacasă și gătim ceva bun suntem mai fericiți.

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.