Porc asiatic cu 5 arome și orez Jasmine – O rețetă simplă, fresh și super gustoasă, alegerea perfectă pentru un prânz sățios sau o cină din timpul săptămânii când ajungem epuizați de la serviciu .

De obicei, carnea este cel mai scump element dintr-o farfurie, dar dacă alegem piept de porc vom obține un raport calitate-preț foarte bun. Alături de o granitură de orez Jasmine și cu alegerea inspirată a condimentelor putem ajunge la un preparat sănătos, ieftin, aromat și hrănitor.

Ah, și dacă ajungem flămânzi rău la ora mesei ar mai trebui și puțină răbdare. 🙂

Porc asiatic cu 5 arome – Ingrediente

  • 500 gr. piept de porc
  • 150 gr. orez Jasmine
  • 1-2 steluțe de anason
  • 3 căței de usturoi
  • un pumn de urechi de lemn
  • ardei iute uscat
  • sos de soia dark (noi am folosit varianta asta)
  • apă
  • ulei
  • sare și piper
  • ceapă verde

Porc asiatic cu orez Jasmine – Timpi

Pregatire: 10 de minutePreparare: 40 minute Nivel: începătorPorții: 4

Porc asiatic cu 5 arome – Preparare

Timp necesar: 50 de minute.

Cum se prepară porc asiatic cu 5 arome?

  1. Pregătim carnea și o punem la prăjit

    Tăiem purcelușul cubulețe si îl tragem la foc iute, până la rumenire, într-o tigaie cu marginile înalte. Adăugăm și condimentele: steluțe de anason și ardei iute rupt în bucăți mari.
    După ce se face infuzia condimentelor în uleiul din tigaie, iar carnea s-a rumenit venim cu o căniță de apă peste toate și lăsăm să fiarbă 10-15 minute.
    Adăugăm 1-2 lingurițe sos de soia dark. Nu punem mai mult de atât pentru că sosul este destul de concentrat și foarte sărat și vrem să păstrăm un echilibru al preparatului.
    Porc asiatic cu 5 arome

  2. Adăugăm condimente și orez Jasmine

    După sosul de soia putem să adăugăm usturoiul tocat foarte fin. Lăsăm să fiarbă (câteva clocote) după care adăugăm orezul Jasmine crud.
    La o masură de orez Jasmine avem nevoie de o măsură și jumătate de lichid.
    Prin urmare, verificăm nivelul de lichid din tigaie, iar dăcă apreciem că pe lângă cărnița cu sos de soia e puțin lichid mai adăugăm apă cât e nevoie pentru a ajunge la nivelul dorit. Porc asiatic cu 5 arome

  3. Lăsăm la infuzat până preparatul e gata

    Punem capacul, reducem focul și lăsăm la fiert, amestecând din când în când cu lingura cât să nu se lipească. Lăsăm să facă infuzie la foc mic până orezul va încorpora tot lichidul și toate aromele din tigaie. La final, putem adăuga și urechile de lemn și să reglăm gustul cu sare și piper. Porc asiatic cu 5 arome

Citește și:  Ză ritărn of ză…

Ponturi:

  • Dacă ne place gustul iute putem adăuga o lingură de pastă iute de ardei.
  • Dacă postim putem pune în loc de carne cubulețe de vinete crude. Reducem timpul de preparare pentru ca acestea să rămână ferme.
  • Anasonul stelat e recomandat să îl adăugăm întreg (nespart), pentru a putea fi găsit și scos ușor din preparat înainte de servire.

Porc asiatic cu orez Jasmine – Poze

Poftă bună! Și nu uitați: Când gătiți ceva bun acasă sunteți mai fericiți.

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.