Stiu, stiu ca este deschis de ceva vreme, dar daca abia saptamana trecuta am ajuns si eu acolo, m-am gandit ca este cazul sa redactez o nota informativa despre acest amplasament, Laboratorul de Cocktailuri, pentru a veni in ajutorul proletariatului bucurestean.

Deci, camarazi, daca v-ati plictisit de toate puburile in care se asculta muzica house si se mananca nachos sau de cafenelele insipide inchise in cuburi de sticla, aflati ca pe Stavropoleus in Centrul Vechi se ascunde organizatia Laboratorul de Cocktailuri, un stabiliment unde in mare se poate bea, vorbi si dansa. Stiti restaurantul acela cu sushi de pe Smardan? Ei bine, chiar deasupra lui este acest Laborator. Trebuie sa aveti ceva stofa de spion pentru ca intrarea nu este chiar asa facila nefiind marcata corespunzator, dar va descurcati. Veti vedea chiar langa acel restaurant cu sushi o usa. Intrati pe acolo, urcati cateva scari si dati in Laborator. Locul o sa va curete de toate spaimele traite la ora de chimie in generala. Cel putin pentru mine a avut un efect terapeutic desavarsit de mai aveam un pic si ma apucam sa invat Tabelul lui Mendeleev de drag. Daca s-ar fi gandit si profesorii la o astfel de metoda de predat, cred ca eram toti chimisti. Sa revenim.

Sursa: Facebook, Laborator de Cocktailuri

Am ajuns intr-o sambata seara, fara rezervare pentru ca nu stiam ca vom merge acolo, dar am avut noroc si am gasit o masa care urma sa se ocupe abia la 23:00. Lectia numarul unu de Laborator este sa va faceti rezervare pentru ca desi pare, nu este un spatiu chiar atat de bine ascuns ascuns curiosilor. Biletul pe care scria rezervat era pus intr-o seringa mare. Mi s-a parut un detaliu tare misto si din fericire nu a fost singurul. Tot barul este ca un imens depozit de substante, iar cladirea veche da impresia unei farmacii. Pe pereti sunt fel si fel de reclame vechi din timpuri in care publicitarii, autointitulati creativi in vremurile noastre, erau ceva mai mult decat niste hipsteri lipsiti de inspiratie.

La masa am fost condusi de o fata imbracata in costum albastru de fotbalist care intre a doua comenzi mai avea timp si de o pasa cu un alt coleg. Dragut. Adica macar oamenii se mai si bucurau in timp ce aduceau comenzile.

Aici vine partea frumoasa.  Extemporalul de Laborator. Vi se aduce o fisa, nu un meniu, unde trebuie sa completati cam cum v-ar placea sa fie bautura. Calda sau rece? Dulce, acrisoara, amaruie, picanta? Cu aroma de nuci, fructe de padure sau ciocolata? Alcoolica sau non-alcoolica? Stai cu pixul in mana si te tot gandesti ce sa pui sa nu care cumva sa dai raspunsul gresit. Cocktailurile au preturi fixe, iar cele alcoolice sunt ceva mai scumpe decat cele fara alcool. Dupa ce am terminat “lucrarea”, fotbalista de serviciu a venit si ne-a luat foile dupa care a urmat o asteptare de vreo 10 minute in care ne-am tot intrebat daca am facut alegerea buna.

Citește și:  Trattoria Don Vito, Piata Amzei

Sursa: Facebook, Laborator de Cocktailuri

Bauturile au venit in niste pahare Berzelius frumoase si au fost insotite ba de frunze de menta proaspata, ba de felii din fel si fel de fructe. Oricum, toate au fost bune. Cred ca as mai fi stat cateva ore sa tot incerc cocktailuri acolo, dar nici nu am simtit cum au trecut doua ceasuri si au venit cei care au avut istetimea de a-si rezerva o masa. Nota de plata ne-a fost adusa tot intr-o seringa.

Cand am ajuns noi, adica pe la un 21.30, muzica nu era data tare, ci la un nivel potrivit astfel incat toata lumea sa se obisnuiasca cu locul. De la ora 23:00 volumul a crescut simtitor si am impresia ca s-a dat drumul la o petrecere ceva mai ca lumea decat ce se intampla in laboratul meu de chimie din generala. As vrea sa informez publicul totusi ca atata timp cat am stat in observatie acolo nu am primit niciun meniu clasic dar trebuie sa marturisesc ca l-as fi ignorant cu maiestrie in favoarea colilor de hartie pe care puteam sa-mi fac singura bautura.

La petrecere nu am stat pentru ca era o intalnire intre trei fete care nu se mai vazusera de ceva vreme si care abia ajusesera cu update-ul la jumatatea clasei din liceu, motiv pentru care ne-am retras intr-un loc mai linistit. Oricum venisera si oamenii aceia cu rezervarea. Dar promit o nota informativa detaliata si de la o petrecere din acest Laborator de Cocktailuri. Pe curand, tovarasi!

[schema type=”review” rev_name=”Laboratorul de Cocktailuri” rev_body=”Centrul vechi al Bucurestiului are cateva locuri speciale. Laboratorul de Cocktailuri este cu singuranta printre ele. De vizitat neaparat. De cate ori puteti.” author=”logout.ro” pubdate=”2012-03-30″ user_review=”4.5″ min_review=”0″ max_review=”5″ ]

3 comentarii

Reply

‘Pe pereti sunt fel si fel de reclame vechi din timpuri in care publicitarii, autointitulati creativi in vremurile noastre, erau ceva mai mult decat niste hipsteri lipsiti de inspiratie.”

Aproape ca te invidiez pentru comparatie. Nutresc aceleasi sentimente pentru fandositii din firmele de publicitate. Pardon, mult mai rele.

Reply

Toata prezentarea este efervescenta. Nu cred ca ramana cineva, dintre cei ce vor citi articolul, indiferent si sa n-o ia la pas spre laboratorul de… Si totusi cu ce erau umpluti castravetii?

Reply

Din motive de marketing nu ai prezentat si preturile?

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.