LIGA lu’ MITICĂ. Noi, yuuupeeee, ele aîîîî iar fotbal şi ieri şi azi, dar pracă te-ai uitat şi săptămâna trecută.

Nu-i bai daca a fost duminca, in sfarsit 2 ore numai ale mele si numai pentru mine. Da sigur, inainte sa aruncati in noi cu mamele noastre, va rog sa va ganditi si la momentele voastre pe care le aveti doar pentru voi. Cam cate sunt? De cate ori pe zi, saptamana sau luna? Da stiu….niciodata nu sunt suficiente, niciodata nu avem dreptate, ba mai mult decat atat… aveti intotdeauna dreptate.

Totusi, daca ai iesit de Sf. Valentin la cofetarie si nu ai gatit ce ti-am scris mai ai o incercare. Poti sa incerci tur si retur, daca nu iti iese din prima.

O poti face la fel de usor ca si cand ti-ai pune o punga de popcorn la microunde si ai pleca la magazinul din colt pentru a cumpara o bere si nu uita, un Bacardi Breeze sau o bere cu tequila, adica ceva si pentru ea.

Daca tot esti in magazin cumpara si tu 300 de grame de carne de vita tocata, o ceapa,  1 catel de usturoi, 2 cartofi, chimion turcesc, seminte de coriandru, niste menta proaspata, 50 de grame branza mai usoara si o punga de aluat pentru placinte (de la Linco).

Asta ca sa nu framanti tu desi, daca pui faina, lapte batut (in loc de lapte sau apa) o lingura de untura alba, un amestec de ierburi uscate pentru pizza, vreo 50 de grame de margarina, drojdie, sare, piper si seminte de floarea soarelui + seminte de susan si sa lasi la dospit, iti garantez ca te vei uita si la finala Champions League din Mai, eventual alaturi de un grup mare de prieteni.

Citește și:  Istanbul. Oricand

Transmiti mai departe un mesaj de gen “raman singur in bucatarie o juma de ora pana incepe meciul” si te apuci de treaba:

    • In carnea tocata pui 2 catei de usturoi zdrobiti, 2 lingurite de amestec pentru pizza, 1 ceapa taiata marunt (ca pentru ciorba), 1 lingurita seminte chimion + 1 lingurita coriandru pisate bine, sare, piper, menta + o legatura de patrunjel

 

    • Amesteci bine

 

    • Pui pe foc pana ce se rumeneste foarte putin carnea

 

    • Cartofii ii pui la fiert si faci un piure unde adaugi si branza data prin razatoare si le amesteci cu carnea

 

    • Intinzi foaia de aluat, o ungi cu unt topit, rastorni amestecul complet, rulezi si pui cateva seminte de susan peste (sau daca chiar vrei sa faci impresii fa romburi da’ sa-mi spui si mie daca ti-au iesit si cum ai facut ca sa-ti iasa)

 

    • Lasi  la cuptorul preicalzit 180 de grade vreo juma de ora

 

  • Pui rosii taiate felii cu busuioc deasupra sau inmoi in suc de rosii.

  Sa-mi spui la cate meciuri COMPLETE te-ai uitat in timp ce ai gustat din ce ti-am scris mai sus.

Pofte sa avem, fel de fel!

6 comentarii

Reply

De piatra sa ai inima si tot se lasa cucerita. Dar pentru succes garantat alege o fata pasionata de fotbal si mai putin de bucatarie..

Reply

Toate fetele sunt sau devin pasionate de fotbal.
Depinde cine le este alaturi 🙂

Reply

Voi incerca reteta, pare simplu de facut. Sper sa-mi reuseasca si sa ma laud tot aici. Nu prea sunt de acord cu sosul de rosii. Voi vedea la fata locului.

Reply

e un sos dulce acrisor de la Fuchs, in sticla mica. il poti incerca pe ala.

Reply

Gat ao sa prepar acea mancarica si dupa reteta ta, a lu narcis o facui dar nu o iesit chiar buna ca nu am avut chiar toate , la tine parca este mai simpla, o sa pun insa carne de oita ca nu avem noi vaci de taiat aici la moldova, ei nu conteaza ceva, ceva gust o sa hie. Hai pofta buna !

Reply

ptr. pd. He,he cate fete sunt la noi la Moldova care stiu sa gatesca la bucatarie (si in fata oglinzi se gatesc ele!!) , dar si cu chiciorul asa ci bine lovesc in minge , zau'”na! Ele daca sunt batute de barbatul lor se fac cuminti, gospodine si sportive in diverse genuri di teren ,di camera, chiar si de pat ca sunt tare iubarete . Va rog pi matale sa nu va suparati pi mine dar citesc ci scriu copchii acestia cu multa placere, iar pozele le scot eu incet ,incet si le atarn in casa la mine dar si prin oras la Primaria di la Chisinau. Si holbeaza moldovenii ca la cozonac si sa gandesc unde sa munceasca sa adune bani si aapoi sa se plimbe pi unde se plimba acestia de pe logaut.ro.Cinste lor ca tari destepti mai sunt!!!

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.