Rețeta de pachețele de primăvară reprezintă un aperitiv sănătos, proaspăt, crocant și ideal în acest anotimp. Are multe variațiuni, de la rețeta clasică până la fresh rolls, poate conține carne sau nu, gluten sau nu.
Pachețele de primăvară ar fi răspunsul corect la întrebări ca: „Ce să mai gătesc în post?”, „Ce să gătesc fresh primăvara asta?”, „Ce rețete vegetariene mai sunt și nu le-am preparat deja?”
Având atâta versatilitate se spune că nu există spring rolls mai pe gustul fiecăruia decât cele preparate acasă. Pe lângă acest aspect, este și o rețetă ideală de gătit alături de copii.
Pachețele de primăvară – Ingrediente
- 16 buc. hârtie de orez (foițe de orez, foi de plăcintă)
- legume proaspete
- 4 buc. morcov
- 1 buc. țelină
- 1 buc. ardei capia
- 1 buc. varză chinezească (pak choi)
- 1 buc. gulie
- 30 g. semințe susan
- 50 g. urechi de lemn
- 3 fire de ceapă verde
- ulei
- sare și piper
- sosuri pentru servire
- sweet chili (ananas, prune), cubulețe portocală/mandarină, ceapă verde/chives
- pastă wasabi, sos soia light
Timp necesar: 50 de minute
Cum se prepară pachețele de primăvară?
- Se taie legumele
Legumele spălate în prelabil, le tăiem julienne cât se poate de fin. E important a fi tăiate cât mai fin pentru a putea fi mai ușor împachetate ulterior.
- Se trag legumele la tigaie
După ce le-am tăiat julienne le tragem la tigaie, la foc iute, numai cât să se înmoaie puțin. Bineînteles, le adăugam un praf de sare și le potrivim de gust. Când sunt gata le scoatem într-un bol și le lasăm să se răcorească.
În aceeași tigaie sotăm câteva semințe de susan pentru a le oferi un gust mai aromat, mai intens. De asemenea, sotăm puțin și ceapa verde după care amestecăm toate ingredientele de mai sus. Ar trebui să arate cam cum vedeți mai jos. - Se rulează spring rolls-urile
Punem la înmuiat hârtia de orez în apă și imediat după ce se înmoaie umplem fiecare foie cu amestecul de legume. Dimensiunea pachețelelor ar trebui să fie asemănătoare, ca să fie bine să nu fie rău. Vă vom ierta dacă mai sunt și diferite, cum ne-am iertat și pe noi :). După ce le rulăm le lăsăm puțin pe o farfurie să se odihnească, timp în care foița de orez începe să se usuce și se lipească mai bine.
- Se prajesc pachețelele de primăvară
Când s-au zvântat puțin aruncăm pachețele în ulei încins, le rumenim pe toate părțile și le scoatem pe un șervet. Se servesc cu ce sos preferați voi.
- Se servesc cu sosuri
Am servit cu:
pastă wasabi amestcat cu sos soia light (special pentru sushi, dar merge orice sos de soia de calitate pe care îl aveți prin casă)
sos sweet chili (dulce, iute, cu aromă de ananas sau prune – oricare dintre ele este potrivit) la care am adăugat cubulețe de portocală (merge și mandarină) fără pieliță. Noi am pus și codițe de ceapă verde tăiate foarte fin pentru că dau un gust și un aspect foarte mișto. Merge și chives adăugat la fel de bine.
Pachețele de primăvară – Timpi
Pregatire: 40-50 de minute | Preparare: 10 minute | Nivel: mediu | Porții: 16 |
Ponturi:
Pentru amatorii de carne sau cei neinteresați de post pachețelele de primăvară pot fi umplute și de combinații cu carne. Așa că putem adăuga în amestecul de legume:
- bucățele fine din pulpă de rață confiată
- fâșii din piept de pui la grătar, la cuptor, fiert sau gătit la aburi
- fâșii fine din muschi suculent de porc
- creveți
2 comentarii
Lucia
La momentul potrivit..? Sper sa-mi reuseasca si sa-i surprind pe ai mei..
narcis
Îți ținem pumnii :). Să ne zici cum a ieșit.