Din nou in SITA bus. Urmatoarea oprire, AmalfiAmalfi merita o zi sau doua. Nu as sti sa va zic exact de ce, dar mie mi-a placut tare mult. Este piata centrala unde sigur o sa va pierdeti cateva ore doar stand pe scarile bisericii si uitandu-va la lume. Apoi daca o luati prin oras si va veti indeparta de strazile principale veti da intr-un labirint de stradute cu un farmec aparte. Farmecul vine din faptul ca habar nu ai unde te duc. Unele sunt acoperite total asa ca ai impresia ca mergi prin niste tuneluri.

Pe undeva prin tunelurile astea este Dolceria dell Antico Portico. Oamenii care au cofetaria asta nu au avut spatiu unde sa-si intinda terasa mare asa ca in zid au montat patru scaune suspendate de o parte si de alta a doua masute. Mi-a placut enorm locul. Am baut un pahar de sampanie, ne-au pregatit ei niste gustari mici si la final am luat o prajitura de cafea asa de buna ca ne-am mai intors o data in Amalfi numai pentru ea. D-aia va zic ca aveti nevoie de doua zile pentru ca tot descoperiti locuri si este magulitor sentimentul de Magellan modern.

Citește și:  Maroc, episodul 1: Si totusi nimic nu s-a comparat cu Marrakech

In Amalfi se mananca senzational, ca de altfel in toata Italia. Daca stau bine sa ma gandesc nu cred ca am facut altceva in Amalfi decat sa ne mutam de la o terasa la alta, de la un restaurant la altul, sa bem cafea, sa mancam paste si prajituri si sa stam pe scarile catedralei. RELAXARE in toata regula.

5 comentarii

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.