Edinburgh, despre nimic ostentativ

Uneori sunt foarte bine organizată, de cele mai multe ori, dar și când sunt dezorganizată, o fac ca o profesionistă. În Edinburgh am ajuns din întâmplare, una dintre cele mai frumoase, genul de momente care îți arată că lucrurile pot merge bine și fără o planificare. Dacă vă vine să credeți, cu o seară înainte … Continue Reading

Isle of Skye. Despre puterea locurilor în care te pierzi

În Scoția, medicii dintr-o anumită zonă, le pot recomanda pacienților natura, ca tratament. Sunt singurii din Marea Britanie care pot face acest lucru. Înțeleg acum de ce, după o noapte și două zile în Isle of Skye, un loc care te face bine de bolile pe care nici nu știai că le ai. Am ajuns … Continue Reading

Papila sau cum în București tot nu știm să facem ramen

Salut, Nu ne-am mai citit de ceva vreme. Am fost ocupați, dar între timp am mai ajuns în câteva locuri despre care vă vom povesti în săptămânile care urmează. Să începem cu începutul. Am tot auzit de un restaurant nou deschis în București, Papila (Strada Sfinților, nr. 6, zona Rosetti), așa că într-o sâmbătă urâtă … Continue Reading

Burrito de pui. Rețeta mexicană aproape tradițională

Burrito de pui este un preparat de origine mexicană (deși este foarte popular în toate „Americile”), de tip fast-food, pe care îl puteți prepara ușor acasă într-o seară de weekend, alături de prieteni, stropit cu o bere-două, poate chiar la un film bun.

Old Kitchen, un restaurant unde să o duci și pe mama ta

Noi știm că acum mai toată lumea este pe quinoa și pe varză kale după sarmalele, piftia și cârnații de sărbători, dar la fel de bine știm că ne trece entuziasmul ăsta, cam la fel de repede cum ne lecuim de mersul la sală. Și când veți simțiți nevoia să mâncați ceva cu adevărat bun, … Continue Reading

Tagliatelle cu chorizo și hribi

Tagliatelle cu chorizo și hribi, un fel de mâncare de iarnă prin excelență, nu este dificil de preparat, dar ca toate lucrurile simple, trebuie făcut urmând cu strictețe câteva sfaturi care vor face din acest preparat unul perfect.

Lecce sau cum să iei vara cu tine

Acum eu nu știu ce să vă mai zic pentru a vă convinge că nu trebuie să treacă un an fără a ajunge în Italia, dar mai fac o încercare, cu sudul țării, mai precis cu Lecce și cu toată frumusețea care înconjoară acest loc. Și uitându-mă pe geam afară, nici nu cred că greșesc … Continue Reading

Sankt Petersburg, locul celor mai bune merdenele și al palatelor aurii

Aveam o carte cu coperți dure. Se numea Povești Fermecate Rusești. Cred că mulți copii care acum au ajuns oameni mari, de vârsta mea, au avut în mâini coperțile alea frumoase, au stat alături de Preaînțeleapta Vasilisa, s-au uitat la hainele colorate pe care toți eroii le purtau. Când am mai crescut ceva, am dat … Continue Reading