Călin Noru și echipa sa, de un deceniu, găsesc fel și fel de comori arhitecturale uitate, le șterg bine de praf și apoi le deschid pentru călătorii altfel sub umbrela Dominic Boutique. Din acest concept, fac acum parte două proprietăți din Sighișoara și cinci din Cloașterf, un sat aproape anonim care ține de comuna Saschiz. Și cum locuri frumoase, dar uitate, mai sunt prin România, Călin și ai lui continuă căutările pentru a aduce sub umbrela Dominic Boutique alte și alte proprietăți.

”Proiectul Dominic Boutique a început cu achiziția primei proprietăți în Sighișoara, strada Tâmplarilor, în anul 2008, în urma unei încercări de evadare din spațiul bucureștean. Eram pasionat salvarea arhitecturală și nu în ultimul rând căutam culorile și energiile pozitive prin care Transilvania excelează”, spune Călin de la Dominic Boutique.

Această primă clădire s-a dovedit a fi monument istoric, fiind construită în anul 1576, conform frescei murale încă vizibilă pe un perete.

Sursa foto: DominicBoutique.ro

”A urmat spațiul mai neconvențional din Stradela Cetății care este compus în partea de jos dintr-un mic apartament, iar în partea de sus dintr-un pod mansardat care găzduiește o cafenea, Café Imanol, alături de o mini galerie de artă și decorațiuni, Saxon Romantic.”

Sursa foto: DominicBoutique.ro

Cel de-al doilea imobil din Sighișoara este așezat pe o străduță pietruită care face legătura dintre Turnul cu Ceas și Orasul de Jos și are în spate o grădină suspendată, cu terase săpate în Dealul Cetății, chiar sub Bastionul Cositorarilor.

Sursa foto: DominicBoutique.ro

”Relativ în aceeași perioadă, am fost atrași de frumusețea naturii și a arhitecturii satelor săsești și am avut șansa de a întâlni în peregrinările noastre Cloașterful, un mic sat cvasi necunoscut, aparținând de comuna Sachiz. A fost dragoste la prima vedere, iar decizia de a restaura o gospodărie tradițională săsească de la 1775 a venit în mod firesc.”

Aici, echipa Dominic a schimbat destinația anumitor anexe gospodărești, cum ar fi fosta bucătărie de vară, afumătoarea, atelierul , un mic grajd sau șura și le-a transformat în spații locuibile sau de relaxare pentru oaspeți, păstrând însă cât mai mult din substanța istorică a clădirilor.

Citește și:  Predeal, Viscri si prima ninsoare a anului, o combinatie numai buna de weekend

”Toate proprietățile au avut nevoie de restaurare pentru că vorbim de clădiri cu o istorie de sute de ani, drept urmare materialele folosite, barne, caramidă, țiglă, etc., au fost de asemenea vechi, în încercarea de a păstra pe cât posibil farmecul  original.”

Sursa foto: DominicBoutique.ro

În urma restaurărilor au rezultat Atelierul (două paturi și duș), Little Barn (cu două paturi single și baie cu duș), Gardeners Cottage ( o casă cu două etaje, la parter fiind o chicinetă, o canapea pentru două persoane și o baie, iar la etaj, un dormitor cu două paturi single), Dominic Attic și Saxon Romantic. Ultimele două fac parte din proiectul Casa Mare. Astfel, Saxon Romantic (parterul) este format din două camere, bucătărie, baie și o grădină privată, iar Dominc Attic (etajul) are tot două camere și o baie cu duș.

Sursa foto: DominicBoutique.ro

”Nu am avut în vedere inițial un obiectiv touristic, ci am încercat să salvăm, pe cât posibil, ceva din substanța istorică pe cale de dispariție chiar sub ochii noștri. Urmarea a fost doar ceva firesc. Oaspeții nostri au apreciat efortul și grija pentru detalii și nu au căutat neapărat dotări de ultima ora, cât frumusețea și pitorescul unor locuri vechi îmblânzite prin pasiune și dedicație.”

Sursa foto: DominicBoutique.ro

Călin spune că și după 10 ani, povestea Dominic Boutique va merge mai departe, cam cu aceeași echipă care pune lucrurile în mișcare de un deceniu.

Sursa foto: DominicBoutique.ro

”Dominic Boutique este un concept care trăiește în mare măsură și din energia fiecărui loc special pe care îl avem la dispoziție spre a-l regândi și remodela.  Planuri pentru replicarea conceptului, sigur ca da, există, pentru că sunt atâtea locuri frumoase, cu mare potențial în România.Vom vedea ce surprize ne rezervă viitorul.”

 

Contact:

Phone: +40 722 291 234
eMail: [email protected]

http://www.dominicboutique.ro/

3 comentarii

Reply

Mă uit afara, este iarnă in toată splendoarea ei, bate vântul, s-a depus puțină zăpadă care a înghețat si nu poate fi purtată de vant, in casă este cald tocmai bine pentru planuri de vacanta?. Mi-ar placea sa gasesc o familie cu care sa facem echipă si sa luam la rand toate locațiile despre care povestești. .? Sighisoara sigur va intra in plan.. Un an bun tuturor!

Reply

Poti sa ne iei pe noi fara probleme

Reply

Sighisoara, am fost acolo in urmă cu 3 ani sa revad cetatea. Am stat 2 nopti intro locatie sub zidul Cetatii, a fost frumos..! Voi reveni cu drag. Multumim pentru idei.

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.