(Am introdus la finalul textului initial o completare pentru ca primele impresii s-au schimbat in urma unei noi vizite in Biutiful)

Tin minte ca ani de-a randul am evitat Fratelli pentru ca mi se parea un club de fite domne, numai pitzi pe acolo si copii de bani gata. Era mult mai bine in Expirat, Club A sau mai stiu eu ce “grota” nearisita, unde te imbulzeai cu o gramada de oameni, erai stropit cu bere si mureai de cald. Pana intr-o zi cand m-am intrebat: da’ de ce?

Si dupa ce mi-am pus intrebarea asta, mi-am facut curaj si am mers in Fratelli si mi-a placut. Muzica buna, locul destul de aerisit, mai ales vara, lume de toate tipurile, imbracata si in slapi si in zeci de mii de euro. Deci nimic de speriat. Nu mai miroseam ca un tomberon cand ajungeam acasa asa ca Fratelli a urcat rapid in topul preferintelor mele fara sa devin cine stie pitzi fashionista sau mai stiu eu ce iubita de fotbalist. Fratelli nu mi-a daunat cu nimic normalitatii.

Ei bine cam asa stau lucrurile si cu Biutiful, care tot desprins din Fratelli este. Dupa ce ani intregi am fost in berarii, am mancat carnati, shaworme, ciorbite de vacuta, am stat la ceaiuri mai mult sau mai putin reusite si am ascultat de multe ori muzica sub orice critica in locurile din Centrul Vechi, a aparut Biutiful. Din nou ne izbim de conceptul ca domne este de fitza. Nu este asa. Este un loc frumos, foarte frumos, cu o muzica exceptionala, care te lasa sa-l auzi si pe cel de langa tine. Da, este mai scump, dar eu zic ca merita sa dai un leu in plus. Centrul Vechi avea nevoie si de un astfel de loc pentru ca deja ma plictisisem de pub-uri neinspirate si nu mai puteam cu hipstareala din Atelierul Mecanic, Papiota si alte cele unde toata lumea are ochelari de vedere, desi cei mai multi vad perfect, iar baietii au pantaloni mulati, pulovere si voci feminine . Normal, si Biutiful are partile lui urate. Sistemul de rezervari este destul de ciudat. Se pot face rezervari numai pana la ora 7.30 iar dupa trebuie sa suni inainte dar nu ai garantia unei mese. De exemplu, daca vrei sa ajungi la 9 acolo, trebuie sa suni pe la 8.30. In principiu, ti se va spune ca se poate, dar nu este 100% sigur. Eu am avut noroc de exemplu, dar altii nu. Chelnerii or avea ei papioane, dar multi dintre ei nu le merita. Locul este superb, dar servirea mai are lucruri de corectat. Asa cum v-am spus mai sus preturile sunt mari.Berea este 8-9 lei, un hamburger este vreo 27 de lei, deserturile sunt cam tot la fel de scumpe. Incercati fara griji faimosul mitzu de 19 lei pentru ca este tare bun. Plus ca iti este adus pe o farfurie de metal, asa cum erau cele din tabere.

Citește și:  Trattoria Don Vito, Piata Amzei

Una peste alta Biutiful merita o sansa si sunt aproape convinsa ca odata facut pasul, “greseala” va fi repetata. Si credeti-ma pe cuvant ca n-o sa imbolnaviti de pitzipongita si nici n-o sa fiti contaminati de fite. Mai multi nici IQ-ul vostru n-o sa aiba de suferit. Doar o sa aveti o seara misto in cel mai frumos loc din Centrul Vechi. Atat.

Update

Ne simtim obligati sa revenim cu un update despre Biutiful dupa ce am mai trecut pe acolo o data saptamana aceasta. Locul risca sa devina de evitat daca anumiti chelneri papionati nu vor fi dati afara. Cunoasteti senzatia aceea bizara cand stiti ca sunteti urmariti, va intoarceti si vedeti o pereche de ochi holbandu-se la voi? Cam asa a fost data trecuta in Biutiful. Un astfel de papion ne-a pandit fiecare inghititura, de mai aveam putin si ramaneam cu mancarea in gat. Cum ne apropiam de ultima gura de vin cum disparea paharul de pe masa. Nici nu ajungeai bine sa-ti termini sucul, ca venea papionul si te intreba daca mai vrei ceva. Aproape ca am trait sub tirania consumului. Noroc ca aveam ceva banuti la mine si am putut sa comand in continuu pentru a nu fi data afara de acolo. Recunosc, este si asta o strategie, dar pe termen lung nu stiu cat de bine va merge. Locul este inca frumos, inca atrage, dar faceti ceva cu acei chelneri care par niste batausi cu papioane si atat!

9 comentarii

Reply

m-ai nostalgiat dupa Gardul Verde. is curios daca ai fi scris despre el daca l-ai fi vazut. acum e insa inchis… smiorc… ohh

Reply

m-ai facut curios.. ! Si daca nu-mi place cine plateste?

Reply

plateste cine scapa. pe acolo unii etnici obisnuiau sa se ucida intre ei cu cutitele. dar asta demult. acuma pariez ca cu ustensile mai moderne.

Reply

Chelnerii sunt niste nesimtiti si hoti in acelasi timp, impreuna cu seful lor. Am fost de 4 ori acolo, si m-am convins ca atitudinea si servirea chelnerilor este una dintre cele mai proaste pe care le-am putut intalni, iar ce a pus capac este ca de 2 ori nu mia-u adus restul, pe motiv ca au uitat sau ca au considerat ca este dreptul lor, spaga lor asta insemnand mai mult de 25 % din valoarea notei, apoi iti rad in nas impreuna cu seful lor. DE EVITAT!!!

Reply

Noi am dat de un chelner de treaba, ba chiar omul a lasat tv-ul pe un meci la care vroiam sa ma uit desi in mod normal se pare ca trebuiau sa stea inchise dupa o anumita ora.

Reply

Am privit pozele si am in mine trezita dorinta de a trece pragul la Biutiful. Brrrr! Oare cat o-i cheltui sau o sa raman cu ochii holbati pe interiorul acela aurit si gata, o sa merg si o sa-ti spun ce am facut. Referitor la papionistii de acolo ma descurc ca nu prea le am cu spaga!

Reply

De ce ne postam frustrarile pe net? De ce sa ne expunere părerea negativa având in vedere ca nu știm cu ce se mănâncă vânzările? Pentru mine Biutiful este unul dintre cele mai frumoase locale pe care le frecventez. Am mâncat bine si m-am simțit si mai bine in preajma papioanelor 🙂 cu mici exceptii sunt niste oameni minunati care te lăsa sa te simți rasfatat. Preferi ca o scrumiera sa miroasa plină de țigări pe masa?? O sa revin cu un comentariu ceva mai complex. Lucrez in mediul online si nu imi vine sa cred la ce il folosesc unule persoane.

Reply

Buna ziua,

Nu inteleg care este expunerea negativa si ce treaba are opinia personala cu un set riguros de cunostinte despre vanzari. La fel, nu inteleg despre ce frustrari este vorba. Poate-mi explicati dumneavoastra. Nu am spus ca am mancat prost, nu am spus ca-mi plac scrumierele pline, nu am spus nimic de rau. Am spus doar ca atitudinea unor chelneri lasa de dorit. Imi pare rau daca ati inteles altceva.

O zi buna!

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.