Ioana și Tibi sunt instructori de snowboard și antreprenori, unul dintre proiectele lor fiind Boarder’s Cottage din Sinaia. Și pentru că le place adrenalina, nici realizarea acestei case de oaspeți nu a fost scutită de peripeții. La final însă, Boarder’s Cottage a ieșit bine de tot, spre bucuria lor și a noastră.

”Casa am găsit-o întâmplător, în timpul unei plimbări cu bicicleta pe străzile mai puțin circulate din cartierul Furnica (Sinaia). Ne-a vrăjit pe loc peisajul absolut superb, cu Munții Baiului în față și cu o parte din cartierul cel mai frumos al orașului, cu case vechi, istorice”, ne spune Ioana Istrate.

Alături de Ioana în proiectul Boarder’s Cottage din Sinaia este implicat Tiberiu Macaveiu.

”Tibi este de formație inginer, iar eu am studiat și am lucrat în publicitate, apoi în marketing într-o multinațională din București, pentru ca apoi să mă alătur afacerii dezvoltate de Tibi. Avem împreună un business cu articole sportive – import, distribuție și magazine proprii de echipamente pentru sporturi pe placă și biciclete – Boarder’s Store din București. De aici a venit și numele cabanei, Boarder’s Cottage, fiindcă vrem să fie un loc de întâlnire al pasionaților de snowboarding și biciclete.”

 

Casa găsită din întâmplare și transfomată azi în Boarder’s Cottage avea un preț foarte bun pentru zona în care se afla, dar chilipirul ascundea și un munte de provocări, după cum aveau să descopere cei doi.

”După ce am început renovarea casei, am avut momente în care ne-am gândit s-o vindem, în așa grad de degradare se afla, plus că fusese construită foarte prost.”

Ioana spune că atunci când au scos primele scânduri din dușumeaua livingului și-au dat seama că, efectiv, casa nu avea fundație în partea din față.

Apoi au mai dat de un zid prin care intra un șuvoi de apă în casă, șuvoi care s-a transformat într-un mic izvor din cauza ploilor din vara aceea.

”Niciun prieten, niciun constructor și niciun arhitect din cei care au venit să vadă casa nu ne-a încurajat cu renovarea. Toată lumea avea o reacție de genul <<Mamă, în ce hal e! Dați-o jos și faceți alta, că n-aveți nicio șansă cu asta>>.”

Nu puține au fost momentele în care și ei se gândeau să abandoneze totul, dar când se așezau pe ceea ce avea să devină cândva terasa Boarder’s Cottage, parcă mai dădeau de un izvor de puteri.

Și cum experiența anterioară de antreprenori made in Ro îi clădise deja, au mers de fiecare dată mai departe.

”Am schimbat patru echipe de constructori, mai exact ne-au schimbat ei pe noi, în sensul că începeau să lucreze și, într-o zi, te trezeai că n-au venit la șantier și nici nu-i mai vedeai la față. Cu una dintre echipe a început așa de bine, încât au venit cu trei mașini, și-au descărcat sculele și, când le-am zis ce vrem să facem, și-au încărcat materialele înapoi în mașini și au plecat.”

Citește și:  Nu mă atinge-mă (Touch me not), dar mai degrabă nu

Lucrările au durat cam doi ani de zile, dar la final, prin 2019, a ieșit proiectul pe care și-l doreau, o cabană rustică, dar cu accente moderne, din lemn și piatră, astfel încât să se încadreze frumos în mediul gazdă.

”Tibi s-a ocupat de partea tehnică, legată de construcție, iar eu de amenajarea interioară. Suntem amplasați într-o zonă foarte liniștită, aproape de pădure, de poteci și de pârtii, cu o priveliște spectaculoasă asupra Munților Baiului, cu aer curat și peisaj superb.”

Cabana poate găzdui 8-10 oaspeți și deține patru dormitoare, trei băi, un living room generos, cu canapea extensibilă, șemineu și masă mare de lemn, o bucătărie complet utilată, un colț de lectură cu mini bibliotecă și board games.

Boarder’s Cottage mai are o terasă mare în aer liber, zonă de barbeque, grădină mică și cameră de depozitare pentru echipamentul de snowboard și ski, dotată cu uscător de bocanci.

”În 15 minute se poate ajunge pe jos în centrul orașului și cam tot în același timp la gondolă sau la castelul Peleș. Iarna, pe lângă lecții de snowboarding pentru începători, organizăm și ture de snowboard și splitboard backcountry ghidate în Munții Bucegi.”

Vara, Tibi și Ioana organizează ture de e-mountainbike în Bucegi și Baiului, pentru rideri mai experimentați, dar și în oraș, în zonele istorice și pe poteci de munte mai accesibile, pentru începători.

Ca planuri de viitor, cei doi spun că sunt deschiși colaborării cu cei care vor să organizeze la noi retreat-uri și camp-uri încadrate în conceptul Body, Mind, Spirit.

”Tot ceea ce facem se învârte în jurul muntelui. Așa am și gândit Boarder’s Cottage – pentru persoane active, atrase de activități montane, dar și dornice doar de relaxare.”

Eu mă încadrez cu brio în categoria leneșilor activi dornici doar de relaxare, voi nu știu exact în ce bulă vă încadrați, dar cred că putem sta de vorbă pe terasa de la Boarder’s Cottage să vedem ce facem mai departe.

Contact

https://airbnb.com/h/boarders-cottage

[email protected]

Str. Gheorghe Doja, nr. 5

Sinaia

România

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.