Am ajuns la Mahala, restaurantul, acum câteva zile, și vă rog să-mi permiteți să raportez prin ce am ”trecut” acolo.

Fiind în mijlocul săptămânii, terasa Mahalalei era goală, lucru care ne-a convenit de minune pentru că noi eram șase și mai aveam și trei cărucioare de copii după noi, cu copii cu tot în ele.

Destul de repede a venit un chelner la noi și cu multă răbdare, ținând cont de haosul pe care am reușit să-l generăm, ne-a luat comanda.

Am luat la început o salată de icre. Bune, și cu ceapă, și acrite bine, și cu pâinică albă cu semințe, și cu pâinică neagră cu semințe, ca să fim politically correct.

Apoi am mai luat niște ciorbă de pește acrită cu lămâie (26 de lei). Bună și dumneaei, cu ciușculiță pișcăcioasă pe lângă. Nu a mai rămas nimic din ea, ca să nu se simtă neglijată mititica.

Abia după ciorbă ne-am dezlănțuit. După cum urmează, am luat următoarele: cocoșel în crustă aromată cu piure de cartofi (55 de lei). O bunătate, dragii mei, cu un mix de condimente de nu am putut să-i dau de cap. Ba mi se părea puțin acrișor, ba proaspăt. Cum mai luam o guriță, cum găseam noi arome. Bun și piureul, cremos și gustos, ca la mama acasă, că de mult nu am mai ajuns la dânsa. Bine că am ajns totuși la Mahala.

Am mai chemat alături de noi o pulpă de rață cu păsat, un fel de terci care nici nu prea mai conta la cât de bună era rățușca aia (57 lei).

Citește și:  Avem doua zile libere. Cum le irosim? Propuneri de weekend pentru minte

Nu ne-am oprit, că nu aveam de ce, așa că am mai luat și niște șnițele de vițel (67 de lei) care au venit însoțite de salată verde acrită cu oțet și cu piureul ăla auriu de v-am povestit mai devreme. Șnițel mare, de poți să-l împarți cu prietenii, dar până la urmă de ce s-o faci?

Desigur, puteam să ne oprim, dar nu a fost cazul. Am mai luat și niște spaghetti cu creveți și usturoi (59 de lei), că nu se poate altfel. Bune și dânsele, bune de tot.

Delirul a continuat cu o porție de colivă (19 lei). Bunicică, dar nu la nivelul celor de mai sus.

La Mahala este un loc tare frumos, pus într-o zonă destul de pestriță a Bucureștiului și, cumva, chiar dacă este un restaurant scump, te face să te simți ca acasă.

Ia ieșiți și voi din oraș și mergeți la Mahala să vedeți că e fix așa.

 

Adresă:

Calea Rahovei, 147-153

Rezervări: 0729.002.003

Luni – Duminică: 11 am – 1 am (adică de la 11 ziua până la 1 noaptea)

www.restaurant-mahala.ro

2 comentarii

Reply

Curat „dezmăț „? Sigur veneai după o perioadă lungă in care ai mancat rosii cu brânză..

Reply

Rox, cand citesc asa ceva abia astept sa fug la bucatarie sa mananc .. ? Si încă ceva, de multe ori fac mancarurile despre care povestesti..

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.